Kuchyňa

10 vecí, ktoré treba vedieť o pare a parnej rúre

O varení v pare sa už toho popísalo dosť. A právom. Para je jedným z najzdravších a čoraz viac preferovaných spôsobov prípravy pokrmov. Zhrnuli sme pre vás to najpodstatnejšie, čo by ste si o pare a parných rúrach mali zapamätať. 1. Para vyzdvihne prirodzenú konzistenciu surovín. Varenie v pare uchováva vitamíny, stopové prvky a živiny. Zelenina si vďaka pare zachová svoju farbu a tvar, keďže [...]
20. 3. 2018
Facebook Google+

Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii

Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich používame už viac ako dve desaťročia. Jedna z prvých značiek, ktorá predstavila svoj indukčný varný panel, bola pred 25 rokmi spoločnosť AEG. Ak však prechádzate na indukciu až teraz, nemusíte sa ničoho obávať. V porovnaní s plynom je manipulácia s ňou jednoduchšia, [...]
20. 2. 2018
Facebook Google+