Decodom 0 3383x

Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli

Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí čas a peniaze. Nie je to však úplná pravda – dôkazom sú aj indukčné varné panely od AEG.

Plyn reaguje rýchlejšie

Toto tvrdenie už dávno nie je pravda. Pri ohrievaní 1 litra vody na indukcii dosiahnete teplotu 100 °C približne za 2 a pol minúty, zatiaľ čo plyn potrebuje na to takmer 9 minút.

Kuchyňa Tea patrí medzi nové modely kuchýň Family. Vďaka svojej vysokej variabilite umožňuje plynulé prepojenie ostrovčeka s kuchynskou linkou.

Nie je možné zregulovať výkon na malý ohrev

Indukčné panely majú veľmi citlivé ovládanie, vďaka ktorému môžete za pár sekúnd, jedným pohybom znížiť teplotu a priebežne si ju korigovať podľa seba. Táto vymoženosť dovoľuje aj menej skúsenému kuchárovi jednoducho zvládnuť zložitejšie kuchárske techniky, ako napríklad rozpúšťanie čokolády, masla či karamelizáciu. Na indukčných paneloch od AEG si tiež môžete nastaviť veľkosť ohrevnej plochy podľa veľkosti varných nádob a tým maximalizujete varný priestor.

Spotrebiče Decodom

Ponuku kvalitných spotrebičov vhodných do vašej kuchyne nájdete v predajniach a eshope Decodom.

Indukcia je drahšia

V skutočnosti má indukcia o 20 až 40 percent nižšiu spotrebu ako sklokeramika. Využíva totiž princíp elektromagnetickej indukcie, kedy umiestnenie kovovej nádoby na dosku vytvára silné magnetické pole. Tým sa pomocou indukčnej cievky zapne samotný spotrebič, ktorý priamo ohrieva dno nádoby. Pri sklokeramickom paneli sa ohrieva najprv varná platňa, ktorá až po nahriatí začína „predávať“ teplo varnej nádobe.

Kuchyňa Iris vo farebnom vyhotovení biela arctic vysoký lesk, je zárukou nadčasového interiéru.

Špeciálne hrnce sú nevyhnutnosť

Existujúci i potenciálni používatelia indukčného varného panelu si často myslia, že na prípravu dobrých jedál automaticky potrebujú kvalitné hrnce, špeciálne upravené pre indukciu. Nie je to však tak. Jediným kritériom pre funkčnosť indukcie je použitie hrnca s rovným dnom. Nezáleží na cene ani na výrobcovi. Pokojne použite staré smaltované alebo liatinové hrnce po babičke.

Ak použijete nekvalitný nerezový hrniec s lisovaným dnom, hlučnosť varného panela sa zvýši, no jeho funkčnosť to nijak neovplyvní.

Indukčný varný panel HKP85410XB od značky AEG má špeciálnu funkciu FlexiBridge, ktorá poskytne maximálnu flexibilitu pri varení. Špeciálna 4-segmentová varná oblasť vám dáva na výber, ktoré segmenty spojiť dokopy, aby sa na spotrebič zmestil všetok riad – od malého po extra veľký.

Zdroj: Electrolux

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.