Decodom 0 18971x

Vyberáme pracovnú dosku

Pracovná doska je základom dobre navrhnutej kuchyne. Tvorí plochu, ktorá je nevyhnutná pre pohodlnú a praktickú prípravu jedla. Pomôžeme vám pri správnom výbere materiálu, farby a následne rozdelíme na samostatné pracovné zóny.

Vysoká variabilita

Najčastejšie používaným materiálom pre výrobu pracovnej dosky je drevotrieskové jadro a povrch z tvrdeného laminátu. Takto vyrobené dosky poskytujú vysokú variabilitu rozmerov, rovnomerné rozloženie vlastností a takmer neobmedzené možnosti farebných vyhotovení.

Hlavné výhody:

  • Vysoká odolnosť proti nárazom a poškriabaniu
  • Vysoká odolnosť proti oderu
  • Vysoká odolnosť proti škvrnám
  • Jednoduchá údržba
  • Hygienický a antibakteriálny povrch

Otvorené interiérové dispozície si vyžiadali pestrú ponuku farebných vyhotovení. Pracovná doska si nájde uplatnenie nielen ako pracovná plocha ale využiť ju môžete aj  ako jedálenský stôl, barový pult a obklad steny.

Kuchyne Family

Či už sa vám páči moderná kuchyňa alebo klasická kuchyňa, z ponuky kuchýň Family si určite vyberiete.

Široký výber vzorov

Trendové sú hlavne imitácie drevitých štruktúr. Na povrchu sú priznané rôzne chyby dreva čo však pracovným doskám pridáva na atraktívnom a jedinečnom vzhľade. Medzi obľúbené však patria aj betónové či kamenné vzory.

Nie je hrana ako hrana

Pri návrhu kuchynskej linky si môžete vybrať akým spôsobom bude opracovaná hrana pracovnej dosky:

Postformingové opracovanie: pri tomto type prechádza laminát plynule až na hranu pracovnej dosky a vytvára tak kompaktný a hladký povrch.

ABS opracovanie: svoje uplatnenie si nájde hlavne pri modernom dizajne, v ktorom prevládajú pravouhlé tvary. Hrana pracovnej dosky je zrezaná a následné olepené odolnou ABS hranou.

Pevný spoj

Pozor treba dávať pri spájaní pracovných dosiek do tvaru „L“:

  • Štandardný spoj lištou zakryje medzeru medzi doskami je však náchylnejší na zachytávanie nečistôt a tvorí prekážku pri plynulom pohybe po doske.
  • Kvalitnejším variantom je spoj pracovných dosiek zámkovým spojom. Výhodou zámkového spoja je pevné spojenie oboch dosiek špeciálnym kovaním, ktoré je umiestnené na spodnej strane dosky. príprava zámkového spoja prebieha priamo vo výrobe na špecializovaných strojoch. Vďaka tomu je zámkový spoj nielen pevný ale aj vode odolný, bezúdržbový  a dizajnovo kompaktný.

Plánovanie je základ úspechu

Pri plánovaní pracovnej plochy, ktorú bude tvoriť pracovná doska je dôležité dodržiavať základy ergonómie. Do pracovnej dosky býva najčastejšie osadený drez a varná platňa, ale do popredia sa dostávajú už aj odsávače pár, ktoré sú tiež zabudované do pracovnej dosky. Často žiadané sú aj vysúvacie elektrické zásuvky, ktoré sú tiež osadené do pracovnej dosky.

Služby Decodom

Profesionálne služby pod jednou strechou

Medzi jednotlivými prvkami by mal byť minimálne 60 centimetrový odstup. Práca tak bude prehľadná a pohodlná. Nezabúdajte aj na vhodné osvetlenie pracovnej dosky a už v predstihu si naplánujte prívod elektrickej energie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.