Decodom 0 3833x

Chladnička nesmie byť skladisko

Snažíte sa jesť vyvážene, všímate si pôvod potravín a dávate pozor na ich zloženie… Zamysleli ste sa však nad tým, čo sa s nimi deje, keď ich z obchodu prinesiete domov? Aj rozmiestnenie jedla v chladničke môže mať vplyv na zdravie vás a vašej rodiny.

Viete však, prečo by ste vajíčka nemali skladovať vo dverách a ako správne uložiť syr? Prinášame vám 5 užitočných rád, ako pri skladovaní potravín neurobiť chybu a chrániť svoje zdravie.

Kuchyňa Iris

Minimalistický moderný dizajn dvierok si zákazník môže doplniť ľubovoľnou úchytkou zo širokej ponuky.
Rôznorodosť farebných vyhotovení a ich vzájomné kombinácie, vyčaria vo vašej kuchyni pohodu a harmóniu.

Viac na www.decodom.sk

Zabudovaná chladnička

V širokej ponuke chladničiek a mrazničiek si zaiste vyberiete tú pravú a dokonalú pre Vašu domácnosť.
V ponuke sú voľne stojace aj zabudované.

Viac na www.decodom.sk

Pracovná doska

Pracovné dosky v rôznych veľkostiach a atraktívnych vzoroch, či už je to prírodný odtieň dreva alebo kameňa. Správny výber pracovnej dosky je dôležitý, pretože aj vašu kuchyňu si môžete zariadiť štýlovo a trendy.

Dostupná na eshope

Kuchynský drez

Kvalitné kuchynské drezy od renomovaných svetových výrobcov Blanco a Franke sú najlepším spojením ceny a kvality. V ponuke sú granitové, silgranitové a nerezové drezy v rôznych tvaroch a veľkostiach, s odkladacou plochou alebo bez.

Dostupný v eshope

Kuchynská batéria

Moderné alebo klasické vodovodné batérie v rôznych dizajnoch. Správny výber vodovodnej batérie je veľmi dôležitý, pretože plní nielen svoju funkciu, ale bude aj dizajnovým kúskom. Granitové, nerezové alebo mosadzné batérie sú nevyhnutnou súčasťou každej domácnosti. 

Dostupná v eshope

Elektrická rúra

Vstavané elektrické rúry na pečenie v nádhernom elegantnom dizajne vybavené najnovšími funkciami, ktoré nielen uľahčujú a spríjemňujú prácu v kuchyni, ale taktiež prinášajú úsporu energie.

Dostupná v eshope

Riešenie ponúka značka AEG, ktorá prináša revolučný koncept, ktorý sa vám úplne prispôsobí. Prostredie chladničky CustomFlexTM si nastavíte tak, ako to vám vyhovuje.

Vajcia

Nechať vajcia v kartónovom obale, v ktorom ich zvyčajne prinesieme z obchodu, je pohodlné, nie však  správne. Len si predstavte, kde všade obal s vajíčkami ležal, kým sa dostal k vám domov. Baliareň, chladiarenské auto, regál v obchode. Mikroorganizmy, ktoré si spolu s obalom na vajcia zatvoríme do chladničky, môžu byť nebezpečné. Cez škrupinu sa síce nedostanú, infikovať však môžu ostatné jedlo. Vajcia je preto lepšie vybaliť a obal zahodiť. Pozor, nezabudnite si všimnúť dátum spotreby. Potom ich uložte do zadnej časti chladničky. V porovnaní s inými potravinami sú náchylnejšie na striedanie teplôt. Čím ďalej od dverí ich uložíte, tým lepšie.

Chladnička

Vďaka unikátnemu systému CustomFlex® úplne prispôsobiteľných priehradiek na vnútornej strane dvierok si môžete vytvoriť optimálne skladovacie podmienky.

Viac na www.decodom.sk

Ovocie a zelenina

Ovocie a zelenina patria do spodnej – najchladnejšej časti chladničky. Neplatí to však pre všetky druhy. Paradajky v chladničke stratia chuť, chlad ubližuje aj banánom a hroznu. Do chladničky nepatria ani zemiaky. Škrob sa pri nízkych teplotách rýchlo mení na sacharidy a zemiaky sa tak rýchlejšie kazia. Vyhovuje im teplota okolo 10°C, ideálne na tmavom mieste. Tam môžete hneď vedľa zemiakov uložiť aj cesnak a cibuľu. V chladničke im prekáža vlhkosť a chlad. Do spodnej časti chladničky naopak bez obáv uložte jarnú cibuľku, koreňovú zeleninu, kapustu, jablká, hrušky alebo bobuľové ovocie.

Chlieb

Skúsení pekári nad chlebom a pečivom v chladničke krútia hlavou. Nízke teploty pekárenské výrobky rýchlo vysušia. Ak ich navyše do chladu uložíme v igelitovom obale, urýchlime vznik nebezpečných plesní. Chlieb a pečivo potrebujú dýchať. Iný prípad je však mrazenie – to je dovolené. Zároveň platí, že čím čerstvejší chlieb zamrazíme, tým lepšie bude chutiť po rozmrazení.

Kuchyňa Tilia

Dizajn kuchyne Tilia je charakteristický použitím úchytky, ktorá je osadená do hrany dvierok. Konečná úprava povrchu na vysoký lesk alebo supermat tento materiál zaraďuje do kvalitatívne najvyššej skupiny. Kvalitnou povrchovou úpravou sú odstránené nežiaduce odtlačky prstov.

Viac na www.decodom.sk

Pracovná doska

Pracovné dosky v rôznych veľkostich a atraktívnych vzoroch, či už je to prírodný odtieň dreva alebo kameňa. Správny výber pracovnej dosky je dôležitý, pretože aj Vašu kuchyňu si môžete zariadiť štýlovo a trendy.

Dostupná v eshope

Varný panel Electrolux

V ponuke sa nachádzajú klasické plynové varné panely ako aj moderné indukčné a sklokeramické dosky. Objavujú sa predovšetkým v moderných a vstavaných kuchyniach, takže ďalší šikovný pomocník do domácnosti, ktorý šetrí nielen čas, ale aj priestor a peniaze.

Dostupný v eshope

Kuchynský drez

Kvalitné kuchynské drezy od renomovaných svetových výrobcov Blanco a Franke sú najlepším spojením ceny a kvality. V ponuke sú granitové, silgranitové a nerezové drezy v rôznych tvaroch a veľkostiach, s odkladacou plochou alebo bez.

Dostupný v eshope

Odsávač pár

Kvalitné odsávače pár v širokej ponuke farieb a prevedení aj podľa Vašich požiadaviek. Sú vysoko výkonné a ich bezproblémové a tiché odsávanie Vám zaručí príjemné varenie. 

Dostupný v eshope

Spotrebiče Decodom

V širokej ponuke chladničiek a mrazničiek si zaiste vyberiete tú pravú a dokonalú pre vašu domácnosť.

Syr

Plastové obaly týmto obľúbeným pochúťkam v chlade ubližujú. Vzduch je dôležitý najmä pre zrejúce syry. Bez akéhokoľvek obalu však rýchlo vyschnú. Najlepšie je preto syr zabaliť do papiera na pečenie, prípadne položiť na tanierik a prikryť miskou. Ak syr nestíhate spotrebovať včas a hrozí, že v chladničke obschne, pomôže mu olivový olej. Môžete pridať aj vetvičku tymiánu alebo chilli papričku.

Mäso

Pre mäso je najvhodnejšia spodná polička v chladničke. Ak ho raz rozmrazíte, treba ho čo najskôr pripraviť a v žiadnom prípade znova nezamrazovať. Surové mäso je potrebné skladovať v nádobe. Môžu sa v ňom totiž vyskytovať baktérie, ktoré zničí tepelná úprava. Keby mäso v chladničke zostalo voľne položené na tanieri, mohli by sa nebezpečné baktérie dostať do ďalších pokrmov, ktoré sa už tepelne nespracovávajú.

Zdroj: AEG, Electrolux

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.