Decodom 0 9156x

Zdravé pečenie a čistenie dotykom pary

Pečenie v pare je zdravé, rýchle a stále viac žiadané. Pokrmy si zachovajú svoju prirodzenú vôňu a chuť, až o polovicu viac vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov než pri klasických metódach, navyše sú krásne šťavnaté. Na trhu nájdete rýdzo parné rúry, ale aj klasické teplovzdušné rúry kombinované s parnými funkciami. Aký je ich rozdiel a čo všetko para ešte vie?

Obe rúry majú svoje výhody aj nevýhody a záleží na vašich zvyklostiach, každý totiž upravuje pokrm iným spôsobom. Pokiaľ sa jedná čisto o parnú rúru, väčšinou sú vyrábané v kompaktnom rozmere ako doplnok do kuchyne, upravíte v nej pokrm diétne, zachované sú nutričné ​​vlastnosti a konzistencia, ale nie je dosiahnuté chrumkavé prepečenie a zlatistá kôrka.

Oproti tomu teplovzdušná rúra v kombinácii s parou je klasickým spotrebičom s perfektným prepečením, a v prípade prípravy mäsa bez straty živín a zmeny konzistencie z dôvodu straty vody. Môžete si tak pre daný pokrm vybrať najvhodnejší spôsob prípravy v rámci jedného spotrebiča, a teda aj za jednu obstarávaciu cenu, namiesto nákupu parnej a teplovzdušnej rúry. Para sa môže využiť nielen ako samostatný program, ale aj ako prídavná funkcia (tzv. priparovanie), ktorá skvalitňuje proces pečenia – zabezpečí vyššiu vlhkosť a menšie vysychanie pokrmov.

V tom prípade sú k dispozícii dva typy rúr – so zásobníkom na vodu a bez neho. Ak ním rúra disponuje, nalejete vodu do zásobníka a rúra si podľa zvoleného programu odoberá dostatočné množstvo vody pre tvorbu pary. Skondenzovaná voda sa následne uloží späť do zásobníka, ktorý vylejete a prečistíte.

Spotrebiče Hoover

Kompletná ponuka spotrebičov Hoover a Candy je pripravená v predajniach a eshope Decodom.

Takto napríklad funguje rúra H-OVEN 700 STEAM od značky Hoover, ktorá ponúka 3 režimy použitia pary: manuálny režim, počas ktorého môžete kedykoľvek pridať dávku pary k už prebiehajúcemu programu, asistovaný režim, kedy len vyberiete kategóriu potravín. Upravíte čas a rúra automaticky nastaví správne množstvo pary a správnu funkciu varenia, alebo automatický režim, ktorý funguje pri prepojení s mobilnou aplikáciou Wizard. V nej nájdete 20 špecializovaných receptov zameraných na paru, ktoré vytvorili odborní kuchári, a vy si len vyberiete a spustíte jeden z nich.

Parné rúry značky Candy sú konštrukčne odlišné – zásobník na vodu je nahradený možnosťou naliať vodu priamo na dno rúry. To je na to špeciálne uspôsobené, zvolíte jeden z programov a stlačíte špeciálne tlačidlo s ikonou pary v pravej časti ovládacieho panelu. Rúra funguje na báze tzv. priparovania. Para je vhodná pre pečenie lístkového cesta, kysnutých sladkostí, chleba, pizze, zeleniny, mäsa a rýb. Zvyškovú vodu po pečení len vytrite handričkou.

Jednoduché a efektívne čistenie

Pokiaľ ide o rúry, vždy riešime problém, ako ich vyčistiť. Para v rúre ponúka zdravý spôsob parného čistenia Aquactiva, ktorý zjemňuje mastnotu a usadené pripáleniny, ktoré potom tiež len zotriete vlhčenou handričkou. Stačí naliať 300 ml destilovanej vody na dno rúry a špeciálnym programom Aquactiva ju zahriať na 90 ° C počas 30 minút.

Zdroj: Candy a Hoover

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.