Decodom 0 11916x

Viete, kam uskladniť potraviny?

Každá kuchyňa je zároveň aj menším skladom, preto v nej treba zabezpečiť dostatok miesta na uskladnenie potravín, na čo treba, samozrejme, myslieť už pri jej návrhu. Základom pri skladovaní potravín je nielen dostatok priestoru, ale aj ich prehľadnosť a ľahká dostupnosť.

Kuhyňa Bibiana

Potraviny s krátkou trvanlivosťou a chladené produkty sa uskladňujú v chladničke, mrazené výrobky v mrazničke (výberu chladničky, resp. mrazničky, ich možnostiam a novým funkciám sa budeme venovať v samostatnom článku). Aby si pečivo a ovocie zachovali čerstvosť a nezačali rýchlo nahnívať, postačí ich skladovať vo vhodnej nádobe. Na rôzne suché a konzervované potraviny výborne poslúži komora, ktorá sa však nenachádza v každom dome či byte, a preto je potrebné zabezpečiť dostatok priestoru v rámci samotnej kuchynskej linky. Skvelým pomocníkom sú preto rôzne skrinky či skôr skrine, ktoré sú navrhnuté práve  na tento účel.

Kuchyňa Dona a stolovanie

Jednoduché otváranie, absolútny prehľad    

Takéto potravinové skrine dnes môžu mať rôznu podobu. Vybrať si môžete policové, zásuvkové, výsuvné alebo výklopné modely. Pri ich výbere však treba myslieť na dve základné aspekty, ktoré by mali spĺňať – mali by sa jednoducho otvárať (najlepšie ľahkým pohybom jednej ruky) a ihneď po otvorení by vám mali zabezpečiť absolútny prehľad o ich obsahu.

Kuchyňa Iris
Kuchyňa Radúza zásuvka na koreniny a kuchynské náradie
Pl‡novan‡ kuchyËa Zora
Korpus: konätruk‹nù r‡m
PovrchovŽ prevedenie: Woodline Mocca + ‹erven‡
Pracovn‡ doska: Metallo Grau
Pl‡novan‡ kuchyËa Zora
Korpus: konätruk‹nù r‡m
PovrchovŽ prevedenie: Woodline Mocca + ‹erven‡
Pracovn‡ doska: Metallo Grau
Kuchyňa Dona

Kombinácia skriniek a políc

Potravinové skrine predstavujú vysoké skrine – spravidla sa tiahnu od sokla po vrch horných skriniek, vďaka čomu zabezpečujú naozaj množstvo úložného priestoru. Ideálnym riešením sú potravinové skrine, ktoré majú v spodnej časti zásuvky a v strednej, prípadne hornej časti police prekryté dvierkami. Zásuvky v spodnej časti sú mimoriadne praktické – policový systém v tejto časti je totiž horšie dostupný a menej prehľadný.  Police v strednej, prípadne hornej časti potravinovej skrine vo výške očí sú zase veľmi dobre dostupné a umožňujú okamžitý prehľad o ich obsahu.

Kuchyňa Manila potravinová skrinka
Kuchyňa Zora
Kuchyňa Bibiana
Kuchyňa Ester

Praktické „lekárničky“

Inou možnosťou je uskladnenie potravín v tzv. lekárničkách, v rámci ktorých sa potraviny umiestňujú do poličiek pripevnených k výsuvným dvierkam. Po ich otvorení, resp. vysunutí sa spolu s dvierkami vysunie aj celý obsah, ktorý je pohodlne prístupný z oboch strán a umožňuje tak absolútny prehľad. Takéto lekárničky môžu mať rôzne veľkosti, pričom mimoriadne obľúbená je verzia, v rámci ktorej klasické poličky nahrádzajú drôtené koše. Najčastejšie ich tvorí päť až šesť políc, pričom nosnosť jednej z nich je spravidla 10 až 15 kg.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.