Decodom 0 5241x

Vaša výška nie je problém

Nie je žiadnou novinkou, že v športe je výška človeka veľmi dôležitá. Ak sa rozhodnete stať basketbalovým hráčom – výška je nepopierateľnou výhodou. Čo však v bežnom živote, kde ľudia vykonávajú každodennú rutinu? V tomto prípade je výška skôr prekážkou, hlavne pri zariaďovaní interiéru a výbere vhodného nábytku.

Predĺžené a vyvýšené postele.

Vyberte sa do ríše snov na vašej novej posteli. V posteli strávime až tretinu nášho života, a preto je dôležitý výber kvalitnej a pohodlnej postele, v ktorej sa ráno zobudíme oddýchnutí.

Pokiaľ sú seniori vystavení každodennému ťažkému vstávaniu z nízkej postele, určite to nie je nič príjemné. Práve pre staršie osoby je určená ponuka zvýšených a vysokých postelí. Problémy s namáhavým vstávaním a líhaním sú razom vyriešené.

Ak hľadáte vhodnú posteľ pre svojich rodičov alebo starých rodičov, myslite na to, že musí spĺňať určité kritériá.

Akú výšku by mala mať posteľ pre seniorov?

Postele pre starších ľudí by mali byť vyššie ako bežné postele. Pohodlná výška postele by mala byť taká, že vrch matraca siaha niekde medzi kolená a zadok, v závislosti od výšky postavy hovoríme o výške postele 55 – 65 cm.

Ak vrchná hrana matraca siaha tesne pod zadok, na posteľ sa vám pohodlne sadne a ľahne. Pri líhaní a vstávaní tak šetríte bedrové kĺby. Avšak pri schádzaní z postele sa budete musieť trochu zošuchnúť dole, lebo v takomto prípade sa nohy „hompáľajú“ z postele.

Ak si zvolíte vrchnú hranu matraca nižšie, teda tak, že pri sedení na posteli sa nohy celou plochou dotýkajú zeme a kolená sú v pravom uhle, bude sa z postele pohodlne vstávať, ale trochu menej pohodlne na ňu sadať. Vyskúšajte si to doma na svojej posteli, napríklad navýšením postele o niekoľko vankúšov.

Predĺžená posteľ

Stretnúť človeka, ktorého výška sa pohybuje okolo dvoch metrov, nie je až také výnimočné. Lenže spánok v posteli štandardných rozmerov zvyčajne nie je práve pohodlný, pretože plocha na spanie je prikrátka alebo priúzka.

Našťastie je dnes na trhu dostatočné množstvo extra dlhých a extra širokých postelí. Veľké postele sú hitom!

Boli časy, kedy jedinou šancou bola výroba postele na mieru. Ide ale o finančne aj časovo pomerne náročnú záležitosť. Dnes, našťastie, máte možnosť vybrať si posteľ, ktorá bude pohodlná, pekná a cenovo dostupná.

Spálne Decodom

Zdravý spánok a nerušený relax vám poskytne moderná spálňa. Interiér spálne musí pôsobiť harmonicky a farby majú ladiť. Ak obľubujete tradičný dizajn spálne, v ponuke je aj štýlová či provensálska spálňa.

Nadštandardne dlhá a široká posteľ vám môže okrem pohodlného a pokojného spánku poskytnúť aj praktický úložný priestor. Možnosť uložiť si momentálne nepotrebné veci pod posteľ ocení každý obyvateľ malého bytu, ale tiež ten, kto má veľa vecí a málo úložného priestoru.

Môžete mať teda priestrannú manželskú posteľ alebo pohodlné jednolôžko, na ktorom sa bez problémov vyspí aj veľký chlap.

Pokiaľ je teda vaša výška okolo dvoch metrov, v tejto posteli sa môžete bez problémov vystrieť a nohy vám nebudú trčať z postele von.

Nespornú výhodu má aj možnosť prispôsobenia výšky kuchynskej linky

Pri výbere kuchyne nezabúdajte na výšku pracovných plôch. Dnes už nie je problém zaobstarať si výšku nožičiek pod skrinkami takú, aká vám vyhovuje. Norma ráta s výškou človeka 164 cm. Pracovnú plochu môžete mať správne ergonomicky prispôsobenú aj striedaním rôznych výšok pracovnej dosky. Nižšia výška, ako je obvyklých približne 80 cm, je výhodná pri varnej zóne, napríklad na úrovni 65 cm, aby ste mohli pohodlne nazerať do hrncov. Pri umývaní je výhodnejšia vyššia, približne 90 cm vysoká pracovná doska. Zvýšená poloha drezu odľahčí vášmu chrbtu pri umývaní riadu. Vylaďte si ju k dokonalosti tak, aby vás pri varení a umývaní riadu nebolel chrbát.

Služby Decodom

Odbornosť a individuálny prístup našich poradcov je jeden z najdôležitejších prvkov obsluhy zákazníka.

Výška pracovnej dosky by mala byť prispôsobená výške vašej postavy tak, aby ste sa pri práci nemuseli ani zbytočne ohýbať, ani si stúpať na špičky. V praxi to znamená, že vaše dlane by mali pri mierne pokrčenom predlaktí pohodlne ležať na pracovnej doske. V akej výške by ale mala byť varná zóna a v akej zóna umývacia?

Nenamáhajte si zbytočne chrbát

Predstavte si situáciu, keď do pracovnej dosky zapustíte váš nový drez. V rovnakej výške ako pracovná doska ale zostane len jeho horný okraj, zatiaľ čo dno sa ocitne približne o 20 cm nižšie. Pri práci v dreze sa ale vaše ruky pohybujú pri dne a nie pri hornom okraji drezu.

S výškou pracovnej dosky by mala korešpondovať výška dna drezu. Celé umývacie centrum je teda vhodné umiestniť asi o 20 cm vyššie. V opačnom prípade sa pri používaní drezu budete musieť vždy trochu neprirodzene predkláňať. Praktické je tiež zvýšiť výšku umiestnenia umývačky. Potom budete manipulovať s riadom v menšom predklone, čo váš chrbát tiež ocení. Zvýšené umývacie centrum vás nebude nútiť k tomu, aby ste sa pri práci zbytočne ohýbali.

Kuchyne Decodom

Moderné kuchyne na mieru vyrábame v rôznych farebných vyhotoveniach a jednotlivé skrinky môžete kombinovať podľa vašich predstáv.

Pri varení pohodlne nahliadať do hrncov

Veľkou výhodou je tiež možnosť pohodlne pozerať do hrncov cez vysoké okraje používaných nádob, aby človek v snahe nahliadnuť na ich dno nemusel vyliezať na stoličku ako malé dieťa. Preto si niektorí nároční zákazníci nechávajú znížiť varné centrum, najčastejšie asi o 15 cm pod úroveň pracovnej dosky. Zvlášť pre ženy s výškou pod 170 cm je to skutočne praktické. Pracovná plocha sa tiež prispôsobuje výške postavy rôznou výškou soklu. Rôzne výškové úrovne môžu byť aj zaujímavým estetickým prvkom.

Pokiaľ to veľkosť kuchyne umožní, je vhodnejšie varné centrum vyčleniť a umiestniť ho na ostrov, ktorý si môžete znížiť podľa potreby a zbytok kuchyne potom bude mať len dve výškové úrovne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.