Decodom 0 3395x

Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii

Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich používame už viac ako dve desaťročia. Jedna z prvých značiek, ktorá predstavila svoj indukčný varný panel, bola pred 25 rokmi spoločnosť AEG. Ak však prechádzate na indukciu až teraz, nemusíte sa ničoho obávať. V porovnaní s plynom je manipulácia s ňou jednoduchšia, ale i bezpečnejšia. Stačí, keď si osvojíte tieto zvyky.

Ovládanie už iba dotykom

Vďaka zabudovanej elektronike je obsluha indukčných varných panelov oveľa komfortnejšia. Na rozdiel od „otáčacieho“ systému plynových sporákov cez ventily má už indukcia pohodlné dotykové ovládanie, na ktorom si cez + alebo – nastavíte požadovanú intenzitu ohrevu za niekoľko sekúnd. Pokiaľ ste však dlhé roky používali plyn, nejaký čas si na tento typ ovládania pravdepodobne budete musieť zvykať.

Dajte pozor na rýchlejší ohrev

Druhá vec, na ktorú si budete musieť pri prechode na indukciu zvyknúť, je výrazne rýchlejší ohrev vody (len 6 minút pri ohrievaní 1 l vody na 100 °C). Ak ste teda pri zohrievaní vody na cestoviny chodili vyniesť smeti či maľovali sa, majte na pamäti, že pri indukcii už toľko čakať nemusíte.

Ďalšou výhodou, ktorá súvisí s ohrevom, je tiež plynulejšia regulácia teploty. Vďaka tomu jedlo nielen pripravíte rýchlejšie a chutnejšie, ale taktiež sa znižuje riziko pripálenia.

Spotrebiče Decodom

Širokú ponuku spotrebičov nájdete v našich predajniach alebo v eshope.

Nehrozí popálenie

Pri použití indukcie je aktívna len konkrétna varná zóna a teplo sa tvorí len tam, kde sa dno varnej nádoby dotýka varnej zóny. Na okolité voľné povrchy sa teplo neprenáša, preto nehrozí popálenie vám ani vašim deťom.

Pri čistení buďte trpezliví

Čistili ste plynový varič ihneď po varení? Pri indukcii budete pravdepodobne musieť byť o niečo trpezlivejší. Na rozdiel od plynových sporákov totiž pri indukcii varíte priamo na varných paneloch. Po dovarení teda pokojne nechajte hrnce odstáť a varnú plochu vychladnúť a v pokoji sa najedzte. Upratovanie počká do posledného chodu, keď už stačí varný panel iba prejsť navlhčenou handričkou na riad.

Zdroj: Electrlux

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.