Decodom 0 1757x

Jednoduchý spôsob, ako umyť kuchyňu, chladničku a iné užitočné tipy

Ako pozametať zem bez toho, aby ste vytvorili kúdol prachu, ktorý špinu rozvíri a nepošle rovno do koša? Ako sa zbavíte mravcov? Odpovieme vám na tieto otázky a zároveň ponúkneme mnoho tipov pri upratovaní.

Ako zabrániť rozvírenému prachu pri zametaní podlahy v kuchyni? Tajomstvo sa skrýva v šálke.

Jednou z užitočných rád žien v domácnosti je rozložiť mokré čajové lístky na drevenú podlahu. Lístky pomôžu počas zametania nachytať prach. Rovnaký trik funguje aj pri popole a inej špine, ktorá pri zametaní odlietava z lopatky na smeti.

Kuchyňu Ester v bielej farbe s vysokým leskom vám navrhneme aj s detskou kuchynkou.

Ako sa zbaviť mravcov z kuchynskej linky? Ozdobte ju mätou.

Vyskúšajte starý domáci trik a ozdobte skrinky mätou. Vetvičky vysušenej mäty zavesené v skrinkách udržia mravce ďaleko od kuchyne. Okrem toho si môžete mätu posadiť do kvetináčov blízko dverí a okien. A mravce ostanú vonku.

Čo robiť, aby vaša chladnička nesmrdela? Vychutnajte si svoju šálku kávy – a zvyšky pomletej kávy použite.

Ak vaša chladnička smrdí, napríklad od syra, cibule alebo ryby, tieto pachy môžete odstrániť vďaka zvyškom pomletej kávy z kávovaru. Stačí, keď do chladničky vložíte misku so zvyškami kávy. Po určitom čase nepríjemné pachy zmiznú. Pomôže, aj keď si trošku vyhrnieme rukávy. Zmiešajte trošku dezinfekčného prostriedku v jednom litre vody. Vyčistite a poutierajte všetky nekovové časti chladničky.

Ako odstrániť zápach zo zaváracích pohárov. Schlaďte ich.

Keď poháre umyjete, vložte ich do mrazničky, sklo a veká oddelene. Za jeden deň baktérie a zápach zmiznú.

Jednoduchý spôsob, ako umyť zásuvky v kuchyni. Použite pančuchy.

Asi sa pýtate, čo majú pančuchy a čistenie spoločné. Odpoveď je napodiv prekvapujúca. Ak chcete zásuvky vyčistiť bez toho, aby ste z nich vyberali príbor alebo čokoľvek iné, natiahnite pančuchu na hadicu vysávača a nechajte ho urobiť si svoju prácu. Pančucha zaistí, že vysávač pohltí len samotný prach. Túto fintu môžete využiť aj pri čistení poličiek s hračkami a podobne.

Ako vyčistiť sklenené poličky tak, aby sa blýskali? Vyleštite ich citrónom.

Sklo je v móde. Sklenené stoly. Sklenené poličky. Sklenené dvere. Ich čistenie však zaberá dosť veľa času. Ak vás šmuhy privádzajú do šialenstva, najbližšie vyskúšajte tento trik: Odšťavte trochu šťavy z citróna na sklo a utrite ho papierom. Váš sklenený stôl sa bude ligotať.

Odstráňte vodný kameň bez drhnutia. Pomôže vám vatový tampón.

Často sa vám v umývadle tvorí vodný kameň? Alebo na riade? Alebo na iných nepríjemných miestach? Kúpte si fľašu lacného octu. Malé alebo veľké kúsky vaty namočte do octu a priložte ich na miesta s vodným kameňom. Nechajte pôsobiť cez noc a na druhý deň tieto miesta poutierajte.

Potrebujete sviežosť? Žiadny problém

Kombinované chladničky Gorenje IonGeneration sú navrhnuté pre maximálnu sviežosť. Ich technológia IonAir s MultiFlow 360˚ neustále obohacuje vzduch, čím sa simuluje prirodzená mikroklíma a vytvárajú sa dokonalé podmienky pre skladovanie. Vďaka inteligentným a ľahko použiteľným funkciám sa plynulo prispôsobia vášmu životnému štýlu. Bez ohľadu na to, ako často otvárate dvierka chladničky, AdaptTech udržuje optimálnu teplotu a vaše jedlo v perfektnom stave, zatiaľ čo chladiaci systém NoFrost Plus zabraňuje hromadeniu námrazy, takže nie je nutné odmrazovanie. Teraz sú k dispozícii aj s integrovaným madlom HiddenHandle.

Zdroj: Gorenje

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.