Decodom 0 3912x

Indukčná varná platňa vyžaduje pravidelnú starostlivosť

Krása indukčnej varnej platne spočíva v tom, že nám pomáha ľahko ohrievať a variť jedlo. Ale aj ona si niečo vyžaduje. Uhádli ste správne – pravidelné čistenie. Inak sa pri ďalšom použití indukčnej varnej platne všetky zostávajúce nečistoty spália na horúcom povrchu. Spoločnosť Gorenje vyrába domáce spotrebiče, ktoré vám zjednodušia nielen život, ale aj prácu. Dnes vás naučíme, ako správne vyčistiť indukčnú varnú platňu.

Kuchyňu Ester v bielej farbe s vysokým leskom vám navrhneme aj so zväčšeným XL úložným priestorom.

Pred a po použití vyčistite

Bude stačiť niekoľko jednoduchých ťahov. Najprv pred každým použitím utrite prach a nečistoty, ktoré by mohli poškriabať povrch varnej platne a dno panvice. Na odstránenie drobných nečistôt použite vlhkú mäkkú handričku. Potom povrch utrite dosucha. Týmto spôsobom minimalizujete šancu na znečistenie povrchu indukčnej platne.

Okamžité vyčistenie

Ak sú na povrchu sklokeramickej platne nečistoty, okamžite ich vyčistite. Týmto spôsobom sa môžete neskôr vyhnúť akejkoľvek ďalšej práci. Najmä malé škvrny je potrebné vyčistiť čo najrýchlejšie. Na odstránenie škvŕn môžete použiť vlhkú hubku alebo mäkkú handričku namočenú v teplej mydlovej vode. Látky vyrobené z mikrovlákien poskytnú lepšie výsledky čistenia.

Tiež je dobré používať špeciálne prostriedky na čistenie, ktoré vytvárajú na povrchu ochranný film, aby sa naň nelepili nečistoty.

U tvrdších, zapečených alebo spálených škvŕn od potravín možno budete musieť použiť škrabku. Tá by mala byť použitá len v prípade, že mäkšie metódy (mokrá handrička a špeciálny čistič) nebudú úspešné. Odborníci odporúčajú, aby si užívatelia kupovali škrabku priamo od výrobcu varnej platne a používali ju s maximálnou opatrnosťou, aby nedošlo k poškodeniu skleneného povrchu spotrebiča.

Pýtate sa, ako sa zaobchádza so škrabkou? Držte škrabku v uhle približne 45 ° až 60 °, jemne pritlačte tak, aby ste odstránili nečistoty. Pamätajte na to, aby ste netlačili škrabku kolmo na sklo a nepoškriabali povrch varnej platne špičkou alebo čepeľou.

Indukčné varné platne nenávidia cukor

Aj keď veľa ľudí túži po cukre, je to nevhodné pre naše indukčné varné platne. Všetok cukor alebo potraviny s obsahom cukru by mali byť zo sklokeramickej platne okamžite odstránené pomocou škrabky, aj keď je doska ešte horúca, pretože cukor môže trvalo poškodiť sklokeramický povrch. Tiež oceľová vlna, hrubé čistiace hubky a abrazívne prášky môžu poškriabať povrch, takže je najlepšie sa im vyhnúť.

Spotrebiče Gorenje

Návrh kuchyne so spotrebičmi Gorenje vám pripravíme v predajniach Decodom.

Ocot čaruje s vodnými škvrnami

Vodné škvrny na riade je možné jednoducho odstrániť jemným roztokom octu. Toto riešenie však nepoužívajte na utieranie rámu indukčnej platne, pretože by mohlo dôjsť k strate lesku. Ak používate akýkoľvek druh čistiaceho prostriedku, nezabudnite po čistení dôkladne odstrániť všetky zvyšky čistiaceho prostriedku, pretože by mohli pri zohriatí varných zón poškodiť sklokeramický povrch.

Namontujte kuchynský digestor

Inštalácia dobrého a výkonného kuchynského digestoru vám pomôže udržiavať indukčnú varnú platňu čistú. Odstránením častíc zo vzduchu zníži digestor množstvo nečistôt, ktoré sa môžu hromadiť na povrchu varnej platne a drasticky tak zníži množstvo požadovaného čistenia. Preto pri použití indukčnej varnej platne jednoducho zapnite kuchynský digestor.

Zdroj: Gorenje

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.