Decodom 0 2361x

Čistič vzduchu a sezónna alergia: ako to funguje?

Dýchajte, spite a žite lepšie

Čoraz viac ľudí sa stretáva s príznakmi sezónnych alergií, ako sú upchatý nos a svrbenie v nose alebo krku. Pre tých, ktorí trpia alergiou na peľ, môže byť táto ročná doba skutočne nepríjemná a prekážať im v každodennom živote. Sťažuje im dýchanie, spánok a účasť na bežných, jednoduchých činnostiach. Dnes ponúkajú záchranu čističe vzduchu, ktoré nám pomáhajú zbavovať vzduch v miestnosti alergénov a ďalších častíc. Ako fungujú? Tu je stručný prehľad.

Monitorovanie kvality vzduchu

Napriek predstavám obsahuje vzduch v našich domovoch mnoho rôznych typov alergénov, ktoré sú okom neviditeľné. Peľ je jemná prachová látka tvorená peľovými zrnami, ktoré sa prenášajú vzduchom. Väčšina čističov na trhu je vybavená presnými senzormi, ktoré dokážu zisťovať rôzne druhy peľu a ich koncentráciu, aby bolo možné prijať primerané opatrenia.

Čistenie vzduchu

Čističe vzduchu sa rozdeľujú podľa typu filtra, ktorým sú vybavené. Ak hľadáte ochranu pred alergénmi, mali by ste zvoliť čističku s filtrom HEPA, čo znamená vysoko účinný vzduchový filter. Je považovaný za najvýkonnejší na trhu a má konštrukciu, ktorá prepustí menej ako 0,03% častíc vo vzduchu. Pri zistení prítomnosti peľov sa čistič aktivuje, tieto častice odfiltruje a bude do miestnosti vypúšťať vyčistený vzduch.

Boj s alergiami

Tieto zariadenia môžu byť veľmi účinné v ochrane proti alergiám, existuje však niekoľko pravidiel, ktoré by ste mali dodržiavať, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. Najprv by ste mali vybrať vhodné miesto pre čističku v dome, pretože umiestnenie je rovnako dôležité ako samotná kvalita výrobku. Je potrebné vybrať také miesto, kde bude mať zariadenie po všetkých stranách dosť priestoru pre účinnú prevádzku. V prípade potreby zvážte inštaláciu viacerých zariadení do rôznych miestností. Ďalším dôležitým pravidlom je správna údržba s pravidelnou výmenou filtra. Tým sa uistíte, že bude naďalej odstraňovať škodlivé alergény.

Čistič H-PURIFIER od spoločnosti Hoover je vybavený exkluzívnym filtračným systémom H-TRIFILTER, ktorý kombinuje účinok troch rôznych vrstiev, z ktorých každá má zvláštnu funkciu, aby zabezpečil ochranu pred všetkými látkami znečisťujúcimi vnútorné ovzdušie s veľkosťou do 0,1 mikrónu. Vďaka jedinečným možnostiam pripojenia môžete prepojiť čistič s aplikáciou hOn a na základe výberu peľov, na ktoré máte alergiu, si môžete vytvoriť vlastný alergický profil. Aplikácia bude sledovať prítomnosť peľu a automaticky spustí režim pre alergikov, aby znížila koncentráciu peľu a ochránila vás pred príznaky alergie.

Zdroj: Hoover, Candy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.