Decodom 0 10888x

Ako vybrať kúpeľňový nábytok?

Okrem výberu sanity, batérií, obkladov a dlažieb hrá pri zariaďovaní kúpeľne dôležitú úlohu aj ďalší nábytok, ktorý slúži predovšetkým na odkladanie toaletných potrieb a uterákov. Čo si všímať pri jeho výbere?

Pri výbere nábytku vychádzajte z priestorových možností danej kúpeľne. Všetky prvky by sa mali dať jednoducho otvárať i zatvárať, nebrániť pri otváraní, resp. zatváraní dverí, vstupe do vane či sprchového kúta ani pri pohybe v kúpeľni ako takej. Skvelým pomocníkom je v tomto prípade 3D návrh, v rámci ktorého vám skúsení odborníci pomôžu predísť možným problémom.

Pestrá paleta možností

Aj pri kúpe kúpeľňového nábytku máte v súčasnosti pestrú paletu možností. Kúpeľňa môže pôsobiť minimalistky a moderne alebo naopak dýchať príjemnou vidieckou atmosférou. Môžete sa pevne držať jednej farby a skúsiť skombinovať viacero odtieňov alebo skombinovať aj viaceré viac či menej výrazné farby. Obľúbenou voľbou je napríklad nábytok v drevenom dekore.

Dostatok úložného priestoru

Myslite najmä nato, aby vám kúpeľňový nábytok poskytol dostatok úložného priestoru na uskladnenie všetkého potrebného. Pred výberom nového zariadenia preto dobre zvážte, čo všetko by ste v kúpeľni radi uskladnili, prípadne sa zamyslite, čo vám v tej pôvodnej chýba. Nábytok vyberajte tak, aby poskytol dostatok priestoru na nevyhnutnosti všetkých členov domácnosti.

Kúpeľne Decodom

V ponuke kúpeľní nájdete klasické aj moderné kúpeľne.

Odolný proti vode a vlhkosti

Pri výbere kúpeľňového nábytku stavte na výrobky z kvalitných materiálov, ktoré sú odolné proti vode a majú špeciálne ošetrený povrch, resp. sú určené špeciálne do kúpeľne a prostredia, v ktorom dochádza neustálemu kontaktu s vodou, resp. s vlhkosťou.

Skrinka pod umývadlo

Hoci v ponuke mnohých výrobcov nájdete aj samostatne stojace umývadlá, preferovanou možnosťou sú umývadlá zapustené do umývadlovej skrinky. Takáto skrinka predstavuje najpoužívanejší model kúpeľňového nábytku. Jej výhodou je predovšetkým úložná plocha, ktorú toto riešenie ponúka. Súčasťou skrinky môžu byť praktické hlboké zásuvky, ktoré okamžite umožňujú získať prehľad o ich obsahu.

Pri výbere skrinky pod umývadlo je dôležitá predovšetkým jej kompatibilita s umývadlom – nie každé umývadlo totiž možno inštalovať na každú skrinku. Ak si chcete výber uľahčiť, dobrou voľbou môžu byť ucelené zostavy, v ktorých nájdete skrinku aj umývadlo. Oplatí sa obrátiť na kúpeľňové štúdio alebo výrobcu kúpeľňového nábytku, ktorí vám s výberom vhodnej kombinácie dokážu poradiť.

Nízke skrinky

Skrinku pod umývadlom možno doplniť ďalším nábytkom. Obľúbenou možnosťou sú rôzne nízke skrinky, ktoré rozširujú úložný priestor a plochu na odkladanie toaletných potrieb, resp. drobných dekorácií na dotvorenie atmosféry. Nízke skrinky sú dostupné aj v závesnej verzii – umiestniť ich možno napríklad nad práčku, vďaka čomu naplno zužitkujete priestor, ktorý by inak zostal nevyužitý.

Vysoká skrinka

Skvelým pomocníkom v kúpeľni dokáže byť vysoká skrinka, ktorá výborne poslúži na uskladnenie uterákov, kozmetických potrieb, ale aj koša na bielizeň. V ponuke nájdete rôzne rozmery, vrátane užších modelov (so šírkou okolo 40 cm), ktoré oceníte aj v menších priestoroch. Alternatívou sú riešenie, do ktorých je kôš na bielizeň už priamo integrovaný.

Zrkadlo

Jeho pridaná hodnota spočíva v tom, že dokáže opticky rozšíriť priestor, čo je vítané nielen v malých kúpeľniach. Zrkadlo môže predstavovať samostatný panel (integrovaný do rámu, ktorý ladí alebo kontrastuje so zvyškom zariadenia) alebo byť súčasťou skrinky nad umývadlom.

Decodom tip

Ak chcete, aby vaša kúpeľňa pôsobila elegantne a zároveň ušetriť miesto, stavte na kvalitné kúpeľňové doplnky (držiaky na mydlo či poháriky na zubné kefky) s montážou na stenu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.