Decodom 0 1596x

Ako ochrániť nábytok pred domácim miláčikom

Venujte pozornosť jednoduchým krokom a zabráňte škodám na nábytku od vašich domácich maznáčikov.

Sú právoplatnými členmi vašej rodiny a bezmedzne ich zbožňujete. To ale neznamená, že, obzvlášť, pokiaľ ide o šteniatka, musia byť nebezpečenstvom pre váš majetok, ktorý tu bol už pred nimi a stál vás nemálo peňazí! Po prečítaní týchto pár rád budete lepšie vedieť, ako udržať zvieratka ďalej od niektorých oblastí vo vašom dome či byte, ktoré nechcete mať zničené.

Dôležitá je príprava a tréning

Najdôležitejšími objektmi, ktoré chcete uchovať “ v bezpečí “ sú pohovky, kreslá alebo postele. Odporúčame tento nábytok pred príchodom nového maznáčika prevliecť napríklad starou plachtou alebo ich zakryť starou prikrývkou. Na najviac delikátne miesta potom môžete pripevniť alobal – zvieratá nemajú radi šušťanie, ktoré alobal vytvára a budú sa od neho držať ďalej.

Na začiatku je tiež veľmi dôležitý tréning. Začnite s jednoduchými príkazmi, ako je hlasné „nie“.
Nikdy nepoužívajte telesné tresty, pozornosti a poslušnosti možno docieliť naozaj len zdvihnutím hlasu.

Nábytok Decodom

Odolný a pekný nábytok je pre vás pripravený v eshope Decodom.

Psy

Najlepší priateľ človeka a tiež nôh vášho stola! Okrem lojality voči ľudskému plemenu, ktorou sú psíkovia známi, je ich obľúbenou zábavou tiež túžba všetko rozhrýzť. A majú na to vlastné dôvody: bolia ich zúbky a tak si ich brúsia, chce sa hrať alebo sa nudí. Napokon, každý dôvod, je pre nich dobrý dôvod. Dá sa tomu teda vôbec nejako predísť?

Ak psíka chytíte pri akcii, je dobré skúsiť ono hlasné a chladné “ nie “, aby porozumel, že to, čo urobil, je zlé. Ďalším riešením je umiestnenie jeho obľúbenej hračky do tejto oblasti, kde je veľa vecí k rozhryzeniu či ohryzávaniu a zabaviť ho tak iným objektom záujmu. Fungovať budú aj tzv. odpudzovače, ako sú citrusy, alkohol alebo ocot – stačí nimi postriekať miesta, ktoré chcete ochrániť.

Mačky

Mačky sú, ako je známe, viac svojhlavé, ako psy, preto je nutné venovať im viac pozornosti. Nebudú vám nič obhrýzať, majú ale inú zbraň, ktorou sa vyznačujú – pazúriky. Jedným možným riešením je zakúpenie či vyrobenia ‘’škrabadla’’ a jeho umiestnenie blízko miesta, kde túto obľúbenú činnosť prevádzkujú. Aj pre mačky je možné použiť spomínané odpudzovače, ako sú citrusy alebo alkohol, prípadne zakúpené prírodné odpudzovače. Ak nič z uvedeného nezaberá, môžete skúsiť mačičku či kocúra potrápiť malým množstvom vody, ktoré kvapnete počas škrabanie na jej / jeho nos.

Chlpy všade kam sa pozrieš!

Ku všetkým tým permanentným škodám, ktorým sa snažíme predísť, je tu ďalšia komplikácia, ktorá spolu s novým členom domácnosti prichádza – chĺpky a srsť maznáčikov, ktorú zanechávajú skrátka všade, od koberca, cez pohovku, až po naše oblečenie. Našťastie už aj na to existujú efektívne nástroje, ktoré nám pomôžu zbaviť sa ich.

H-FREE 500 je jedným z nich. Kompaktný tyčový vysávač ponúka obdivuhodný výkon a spolu so špeciálnou kefou 2v1 je ideálnym pomocníkom v boji proti zvieracím chlpom bez ohľadu na povrch, ktorý čistíte.

Zdroj: Hoover, Candy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.