Katarína Halušková 29. marca 2018 0 728x

Zajkova mrkvová bábovka

Suroviny:

  • 250 g- mrkva postrúhaná na jemno
  • 4 ks- vajce
  • 350 g- polohrubej múky
  • 150 g- masla (hera, helia)
  • 1 ks- prášok do pečiva
  • 120 g- práškový cukor
  • 1 čajová lyžička- škorica
  • 50 g- mandle

Postup:

  • múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a cukrom
  • mrkvu postrúhame na drobno
  • oddelíme si bielka od žĺtok a vyšľaháme z nich sneh
  • do zmesi múky, prášku do pečiva, škorice a cukru pridáme rozpustené maslo, mrkvu, žĺtka a posekané orechy a mandle
  • nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielok
  • zmes vylejeme do vymastenej bábovkovej formy a dáme piecť na 40 minút na 185 stupňov

Decodom spotrebiče

Širokú ponuku spotrebičov nájdete v našich predajniach alebo v eshope.