Decodom 0 25478x

Romantika pre starý dom

Keď sa Miška a Miro púšťali do rekonštrukcie svojho domu, presne vedeli, čo chcú – zariadenie vo vidieckom štýle, ktoré by sa k asi šesťdesiatročnej stavbe hodilo. Začali celkom logicky novou kuchyňou, ktorej pri prestavbe dopriali viac svetla aj priestoru.

Iný priestor, iný pocit

Vysnívaný dom hľadali Miška a Miro viac než rok. A keď sa im ho konečne podarilo kúpiť, rovno sa pustili do veľkej rekonštrukcie. Bol síce na skvelom mieste a poskytoval dostatok miesta, dispozícia však úplne nespĺňala predstavy dvojice a celkovo mal už svoje „odslúžené“. V rámci možností starej stavby teda zmenili usporiadanie miestností, zbúrali niektoré priečky, aby získali vzdušnejšie priestory, nanovo robili elektrické rozvody, vodu, odpad aj kúrenie, omietky aj podlahy…

Kuchyňa Bibiana je nevšedná a elegantná. Deliaca mriežka na dverách so sklom jasne vyhraňuje štýl tejto kuchyne.

Dôležitou zmenou bolo premiestnenie kuchyne. Pôvodne bola totiž v celkom malej miestnosti, čo mladému páru vôbec nevyhovovalo. „Miška chcela veľký otvorený priestor, v ktorom by bola kuchyňa spojená s obývačkou,“ hovorí Miro. „Ja som najskôr nebol veľký fanúšik tejto myšlienky, ale teraz jej musím dať za pravdu. Je to celkom iný pocit,“ priznáva. Vytvorili aj kontakt denného priestoru s exteriérom, ktorý v starom dome chýbal – na zadnej fasáde pribudli zasklené dvere a pred nimi terasa, z ktorej sa po niekoľkých schodoch schádza do záhrady. Z obývačky, kuchyne a terasy tak vzniklo prirodzené centrum života v dome. A kuchyňa bola aj miestnosťou, ktorú zariadili ako prvú, aby sa mohli čím skôr nasťahovať.

Funkčnosť a štýl

Dvojica mala od začiatku prirodzene rozdelené úlohy – praktické veci boli viac jeho záležitosťou, výber štýlu a doplnkov mala na starosti ona. „Pre mňa je dôležité, aby boli veci funkčné. V otázkach vzhľadu som celkom prispôsobivý,“ smeje sa technicky založený Miro. Miška vybrala kuchyňu vo vidieckom štýle, ktorý sa hodil k staršiemu domu, je jej blízky a jeho domácke pôsobenie vyhovovalo aj Mirovi. Inšpirácií našla na internete aj v časopisoch veľa, ťažšie však bolo nájsť zariadenie, ktoré by bolo nielen pekné, ale aj kvalitné a cenovo dostupné.

To, čo hľadali, nakoniec objavili v Decodome. „V iných firmách nás v tomto štýle nič neoslovilo,“ hovorí Miška. „Pre nás však bolo dôležité aj to, že Decodom je slovenský výrobca, taktiež zavážilo, že nám vedeli kuchyňu dodať už za mesiac. Výroba linky na mieru by trvala omnoho dlhšie a my sme chceli bývať čo najskôr,“ prezrádza ďalšie dôvody domáca pani, ktorá ocenila aj služby v kuchynskom štúdiu. „Vo všetkom nám vyšli v ústrety.

Navyše má Decodom veľký showroom v neďalekých Topoľčanoch, čo bolo výhodné, pretože kuchyňu sme vyberali na viackrát. Napríklad na farbu som sa bola pozrieť opakovane, aby som sa uistila, že sa sem bude hodiť,“ delí sa o praktické skúsenosti Miška. Do mesiaca bola ich nová kuchyňa Bibiana naozaj hotová, a pracovníci firmy ju zmontovali tiež veľmi rýchlo – za jeden deň.

Kuchyne Decodom

Vysoká úroveň kuchýň Decoplan zohľadňuje individuálne nároky našich zákazníkov.

Kuchyňa je usporiadaná prakticky, podľa nadväznosti jednotlivých činností – od chladničky, cez pracovné plochy a drez, po varné centrum. Obsah skriniek je prispôsobený tomu, čo kde človek potrebuje, takže je všetko šikovne poruke. Základnú predstavu o usporiadaní linky domáci mali, v Decodome im pomohli doriešiť detaily – od výberu skriniek až po umiestnenie chladničky.

Drevené stropné trámy, ktoré doplnili do celého denného priestoru, boli dôležité pre útulnú vidiecku atmosféru. Spolu s podlahou ovplyvnili aj výber farebnosti kuchyne. „Vanilková veľmi dobre ladí so všetkým čo tu máme a pôsobí príjemným teplým dojmom,“ vysvetľuje domáca pani.

Súčasťou stavebných úprav v dome bolo vytvorenie veľkého otvoreného denného priestoru na spodnom podlaží. Novými zasklenými dverami ho zároveň prepojili s pristavanou terasou a so záhradou. Zariaďovanie domu začala dvojica logicky, kuchyňou. Zladili s ňou aj jedálenský kút tak, aby spolu s linkou vytvoril harmonický celok. Aj tento nábytok si vybrali v Decodome.

Farby a atmosféra. Do denného priestoru si Miška a Miro zvolili prírodné, zemité tóny, aby interiér pôsobil pokojným a harmonickým dojmom.

V predajniach Decodom dbajú na komplexné zariadenie celého interiéru. Jedálenský stôl a stoličky tiež nájdete v ich ponuke.

Jedálne Decodom

Štýlové jedálenské programy ponúkajú kvalitný a trendy nábytok do kuchyne a jedálne.

Jej sa najviac páči vzhľad linky, najmä dekoračné prvky na dvierkach v kombinácii s úchytkami. Drez chcela mať umiestnený romanticky pod oknom.

Jemu vyhovuje praktická stránka kuchyne. „Výborným riešením je podľa mňa ostrovček,“ chváli Miro. „Pôvodne som ho pokladal za prekážku v priestore, ale teraz musím uznať, že je veľmi praktický. Slúži ako pracovná, prípravná aj odkladacia plocha, keď treba napríklad vyložiť nákup. Je blízko k drezu aj k sporáku a varenie je vďaka nemu oveľa šikovnejšie – keď si pripravím veci na ostrovček, stačí sa len otočiť a vezmem si čo potrebujem. Zároveň je tu dosť miesta aj na pohodlné otvorenie dvierok a zásuviek.“

Zdroj: časopis Môj dom

Autor fotografií: Miro Pochyba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.