Decodom 0 1991x

Viete, aký typ varnej dosky je pre vás vhodný?

Ak sa jedná o výber varnej dosky či už plynovej, elektrickej alebo indukčnej, budete mať z čoho vyberať, pretože každá z nich má svoje výhody. Poďme sa na to pozrieť spoločne.

Plynové varné dosky

Klasické plynové plynové varné dosky sú najrozšírenejšie, málo finančne nákladné, ale majú pomalší výkon a väčšiu mieru straty energie. Medzi ich výhody patrí  cena, kompatibilita so všetkými druhmi hrncov a panvíc, funkčnosť aj v neprítomnosti el. prúdu

Elektrické varné dosky

Varné dosky môžeme rozdeliť do dvoch kategórií:

Žiariace a halogénové. Prvé fungujú na princípe ohrevu elektrického odporu, druhé  sú ohrievané  infračerveným  halogénovým zdrojom. Obidva typy  sú pokryté sklokeramickou doskou z  nerozbitného materiálu, ktorý je veľmi trvanlivý a odolný voči vysokým teplotám.

V porovnaní s plynovými  sporákmi sú praktickejšie a bezpečnejšie, bez trysiek, takže sa  veľmi ľahko udržiavajú a čistia.

Indukčné varné dosky

Indukčné elektrické varné dosky sú tiež napájané elektrickým prúdom a sú pokryté sklokeramickou doskou. Ohrev zaisťujú špeciálne cievky vytvárajúce magnetické pole, ktoré sa potom menia na teplo. Z tohto dôvodu je nutné používať len riad vhodný pre tento typ spotrebiča.

Indukčné varné dosky majú veľa výhod  a to predovšetkým rýchle varenie potravín a jednoduché čistenie. Ďalšou nekompromisnou výhodou je, že keď sa okolo pohybujú vaše deti, sú teploty nastaviteľné na nízku hodnotu a nehrozí tak nebezpečenstvo popálenia.

Odlišný výkon varných dosiek.

Na demonštráciu rozdielu medzi rôznymi spotrebičmi, ktoré slúžia na varenie uvádzame príklad: ak varíme 1 liter vody v hrnci s priemerom 15 cm, tak to na plynovom spotrebiči trvá 5 minút, na elektrickom 7-8 minút, ale na indukčnej varnej doske len 3 minúty, naviac s maximálnou účinnosťou pri minimálnej strate energie.

Spotrebiče Decodom

Kompletná ponuka spotrebičov Candy a odborné poradenstvo vás čakajú v predajniach Decodom.

Akú  varnú dosku vybrať?

Každý varič má svoje výhody, takže ak si chcete správne vybrať, vyberajte podľa svojich potrieb a priorít: spotreba energie, úspora nákladov, Váš čas, priestor na umiestnenie atď.. Candy ponúka širokú škálu varných dosiek všetkých typov a všetkých veľkostí. Vyhľadajte on-line ten spotrebič, ktorý vám bude najviac vyhovovať!

Zdroj: Candy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.