Decodom 0 3456x

Minimalizmus v byte

Minimalizmus v bývaní je trendom posledných rokov hlavne u mladej generácie. Mladí ľudia pochopili, že žiť zdravo, nemať zbytočne veľa nábytku a dekorácií, mať menej oblečenia a ZERO WASTE / nulový odpad/ je životný štýl, ktorý dáva viac priestoru a energie na život a relax a hlavne pomáha životnému prostrediu. Minimalizmus v dizajne nábytku je síce viac strohejší, ale veľmi vkusný a prináša výbornú kombinovateľnosť.

minimalisticka kuchyna

Minimalizmus v zariadení domácnosti zároveň znamená finančnú úsporu. Veľa mladých ľudí sa už počas školy osamostatňuje a rieši bývanie v podnájmoch, kde je často potrebná  investícia aspoň do zariadenia. Málo vecí, ale praktických a funkčných s možnosťou presunu do ďalšieho bytu.  Základom je kuchyňa, vyriešenie priestoru na spánok, učenie a úložný priestor.

minimalisticke doplnky

V návrhu, ktorý Vám dnes predstavíme, sme malý priestor rozdelili na potrebné zóny. Vybrali sme centrálny dvojitý stupňovitý regál z programu POINT, ktorý je praktický a s veľkou nosnosťou. Opticky oddeľuje nočnú zónu od dennej. Z oboch strán je využiteľný na ukladanie vecí. S ohľadom na nedostatok priestoru sme v nočnej časti umiestnili aj študijný a relaxačný kút s veľkým tuli vakom, v ktorom sa napríklad relaxuje pri hudbe.

zariadenie malého priestoru
bývanie pre mladých

Pri kuchyni sme zvolili program SMILE, ktorý je mimoriadne obľúbený práve u mladej generácie. Okrem moderného dizajnu sa výborne kombinuje, online plánuje, má ideálnu cenu a zároveň je k dispozícii cez eshop. Tieto parametre sú podľa našich analýz dôležité pre mladých ľudí, ktorí riešia prvé bývanie. Pre našu realizáciu sme zvolili univerzálny dekor šedá onyx v kombinácii s dubom arlingtonom. Kuchyňa obsahuje všetko potrebné vtesnané do malého bloku. Hornú časť sme v prvom návrhu mali vzdušnejšiu, riešenú iba pomocou políc, ale nakoniec sme predsa len pristúpili k riešeniu zatvorených horných skriniek, kde jedna slúži na kuchynský riad a druhá na potraviny.

Priestor pod drezom je dostatočne veľký na umiestnenie košov určených na separovanie odpadu a drez je s veľkou vaničkou.

Kuchyňa z programu SMILE vie byť navrhnutá tak, aby zohľadňovala individuálne požiadavky. Rovná, rohová, malá alebo veľká, prispôsobená priestoru. Jej plánovanie je veľmi jednoduché, intuitívne pomocou web plánovača na stránke Decodomu.

Online plánovač

Kuchyne SMILE si jednoducho navrhnete, nakreslíte a objednáte aj v pohodlí vašich domovov.

A čo je najdôležitejšie, celý proces od návrhu až po objednanie je možné bez problémov zrealizovať online. Vyskúšajte :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.