Decodom 0 6988x

Kuchyňa pre aktívnu starú mamu s vnučkou

Dnes Vám predstavíme realizáciu, ktorú sme vytvárali pre aktívnu dôchodkyňu, ktorá je starou mamou na plný úväzok. Pomáha so starostlivosťou o vnučku, malú školáčku. Vyzdvihuje ju zo školy a trávi s ňou každý deň do večera, kým po ňu rodičia prídu po práci. Pani sa nasťahovala  do nového menšieho, ale moderného bytu. Kuchyňa je v jej byte hlavným miestom, kde trávi aj s vnučkou väčšinu času. Je miestom na hranie, písanie úloh a zároveň na ich spoločný koníček, varenie a pečenie. Okrem večere pre rodičov si vnučka so starou mamou pripravuje na druhý deň zaujímavú desiatu.

Klasický rámový dizjan kuchyne Rut je nadčasový a vhodný do mnohých interiérov.

Priestor kuchyne bol veľký, tak sme navrhli kuchyňu, kde je miesto na všetko potrebné. Dominuje v nej masívny rozkladací stôl, pri ktorom sa vie stretnúť  celá rodina. Klientka si vybrala klasickú kazetovú kuchyňu RUT v odtieni jemnej magnólie, šedý odtieň cementu a prírodný odtieň duba. Celý priestor dotvára biely tehličkový obklad v časti varenia. Táto kuchyňa pôsobí mimoriadne moderne napriek tomu, že je to klasický štýl kuchyne. Dôvodom je, že pre klasické kuchyne už nie je typický drevodekor, ale trendom aj pre tento štýl sú odtiene šedej, bielej ale aj modrej či zelenej, spotrebiče a úchytky v tmavých odtieňoch kovu.

Prerobením priestoru vzniklo miesto na kuchyňu do tvaru U. Do stredu sme navrhli zónu varenia, vľavo sme umiestnili umývanie a vpravo energoblok so zabudovanou elektrickou rúrou do výšky.  Do tejto zóny sme navrhli aj zabudovanú chladničku.

Porcelán, tanieriky, šálky si majiteľka priala mať skryté, preto sme na ne navrhli vysoké horné dverové skrinky. Do otvorených plytkých poličiek sme spoločne navrhli umiestniť dózy s čajom, kávou a obľúbené šálky. Na voľných poličkách sú dózy plné maslových koláčikov, medovníkov, plus priestor na fotografie.

Navrhli sme pár praktických riešení pre staršiu dámu, aby sa nemusela zohýnať a mala všetko poruke, preto sú spodné skrinky zásuvkové. Závesné madlo s množstvom háčikov, na ktorých sú varešky, naberačky a všetko potrebné na varenie a miešanie,  je umiestnené pri varnej platni. Drez je granitový, odolný voči vodnému kameňu a výborný na údržbu. Pracovná plocha je dostatočne veľká, je tam miesto aj na pestovanie byliniek.

Kuchyne

Inšpirujte sa a vyberte si svoju vysnívanú kuchyňu Family.

A pridali sme jedno prekvapenie. Špeciálne sme vyrobili zmenšený model tejto veľkej kuchyne pre vnučku. Detský model má ten istý dekor, má svoje skrinky, rúru, digestor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.