Petra Podobová 0 2435x

Farby roka 2021 v Decodome

Farby roka už možno poznáte z iných článkov, preto len stručne zhrnieme, že spoločnosť Pantone Color Institute  každoročne vyhlasuje farbu roka. Tú následne dizajnéri, či už z oblasti módneho priemyslu, interiérového dizajnu a grafiky, využívajú pri svojej práci. Pre rok 2021 sú farby dve: šedá PANTONE 17-5104 Ultimate Gray  a žltá PANTONE 13-0647 Illuminating.

Inštitút Pantone reagoval na aktuálnu situáciu vo svete, preto zvolené farby majú symbolizovať nádej. Šedá predstavuje stabilitu a žiarivá žltá pulzujúcu energiu.

My sme sa pozreli s našou šéfdizajnérkou Decodomu Petrou Podobou ako  s týmito farbami pracujú interiéroví dizajnéri. „Šedá farba je obľúbená v interiéroch, nakoľko je neutrálna a dobre sa kombinuje s výraznejšími farbami. Stabilita, ktorú symbolizuje,  je základom domova, preto ju bytoví dizajnéri a architekti využívajú štandardne.“

Šéfdizajnérka Decodomu sa nebála siahnuť po žltej nielen vo forme doplnkov, ale aj ako súčasti nábytkovej zostavy. Šedú farbu pri tomto návrhu využila len na stene a dekoračných doplnkoch  a pri bielej obývačke z programu ROUTE  použila hravý prvok akým sú  otvorené regály v trendovej žltej farbe .

Obývačka Route – Iris vo farbách roka 2021.

„ Netreba sa báť kreativity a nevšednosti. Ak máte radi žltú a nie je to pre vás len trendová farba, môžete zvoliť práve takýto model, ktorý do vašej domácnosti prinesie spomínanú hravosť a obývačku vám rozžiari. Samozrejme potom už treba byť opatrnejší s doplnkami.“

Ak preferujete nadčasovosť a farby radi meníte podľa trendov či nálady, je tu pre vás druhý z Petriných návrhov ako na to.

„Nie všetko musí byť len o nábytku, vždy sa snažím vnímať priestor ako celok a vzájomne prvky doladiť. Pri tomto návrhu je model kuchyne Iris. Kombinácia bielej a odtieňu šedej v matnom prevedení je neutrálna. Žltú som zvolila len na stoličkách. Výhodou je, že ak vás žltá prestane baviť, jednoducho ju vymeníte za inú farbu a zostanete trendy aj v ďalších rokoch.“

Kuchyňa Iris vo farbách roka 2021.

Nakoľko aktuálne všetci trávime veľa času doma, ľudia začínajú prerábať, vymieňať nábytok alebo len čiastočne meniť a oživovať svoje bývanie. Riešením ako dostať farby roka do svojho interiéru sú doplnky. Inšpiráciu nájdete na našich stránkach a socialnetworks nielen od šéfdizajnérky Decodomu, ale aj od našich klientov.

Ak sa pustíte do úprav, prajeme, aby ste si pretvorili domácnosť k svojej spokojnosti a budeme radi, ak vám naše návrhy poslúžia na inšpiráciu. Inšpirovať sa môžete aj realizáciami našich zákazníkov, ktoré sú pre vás pripravené na www.decodom.sk.

Foto: Decodom, Pantone Color Institute

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.