Decodom 0 2863x

Ako sa tvorí nábytkársky sen

Pravdepodobne ste už zariaďovali byt, dom, kanceláriu alebo aspoň svoju izbu. Asi ste zašli do predajní nábytku pre inšpiráciu a následne aj za účelom nákupu. Napadlo vám však, ako vlastne predajňu nábytku a samotnú inšpiráciu v nej vytvorili?

My vám v dnešnom blogu dáme odpoveď na to, ako sa dizajnuje a vyrába naša predajňa nábytku. Kreovanie návrhov je tímová práca architekta, marketingu a obchodu. Obchod navrhne mix modelov, produktov z hľadiska predaja. Marketing vytvorí kreatívny koncept v súlade s profilom značky. A architekt to následne lákavo nasadí do priestoru a doladí do najmenšieho detailu.

Projekt, na ktorom vám celú prácu predstavíme, je z reálneho kuchynského štúdia v Prievidzi otvoreného v máji. Návštevníkom pobočky sme sa rozhodli priniesť zážitok. Každá domácnosť má svoju kuchyňu a každá kuchyňa má príbeh. A tak sme pripravili model a príbehy „apartmánov s kuchyňami a obývačkami“ pre rozličné typy ľudí: veľké rodiny i single domácnosti, rodiny s domácim miláčikom, rodiny s malými aj veľkými deťmi, viacgeneračné rodiny, či izby pre študentov. Urobili sme aj  návrat do minulosti, a to modelom našej hviezdnej kuchyne z roku 1973 – slávnej Carmen, kde si možno viacerí spomeniete na kuchyňu vašich starých rodičov a vrátite sa do detstva či mladosti.

Každý model dostal svoj príbeh, ktorý je vytváraný na mieru priestoru, lokality, typom zákazníkov a aktuálnym trendom.

Po návrhu kreatívneho konceptu, v tomto prípade príbehov, nastupuje vytvorenie 2D pôdorysnej dispozície členenia priestoru pomocou stien. Tak ako v domácnosti aj v predajni musí všetko vytvárať harmonický celok. V tejto predajni prechádzate rôznymi kuchyňami a obývačkami  „reálnych“ domácností, na fotkách vidíte, kto v nich asi býva. Následne je na rade 3D vizualizácia pre  jednotlivé kuchyne s konkrétnym príbehom.

Najviac nás bavilo vytvárať kuchyňu pre mladú ženu – bloggerku, tiež čisto mužskú kuchyňu pre „pána božského“ :-),  apartmán pre viacgeneračnú rodinu, kde sme mali priestor ukázať aj ďalší nábytok, ako sú spálne z našej výroby. Zaujímavá je kuchyňa pre starú mamu aj jej vnučku, kde sme vytvorili dokonca čarovný zmenšený model tejto kuchyne v podobe detskej kuchynky. Škála inšpirácií bola široká, tak ako sú rozmanité nápady a požiadavky našich klientov a ich príbehov kuchýň a obývačiek. Pri jednotlivých modeloch kuchýň sme  vyberali farebné dekory, typy úchytiek, doladili dizajn spotrebičov, drezov a batérií. A šup s tým do výroby!

Následne je rad na výber materiálov podlahy, centrálneho osvetlenia, dolaďovania dekoračných tapiet, farieb pre jednotlivé steny, výber látky na sedačky a stoličky.

A konečne je čas pre tím montážnikov. Rozbehne sa kolobeh, ktorý poznáte aj z niektorých televíznych relácií o prestavbách. Osadenie centrálneho osvetlenia, pokládka plávajúcej podlahy, stavba stien, tapetovanie, maľovanie, montáž nábytku v jednotlivých kójach. Poslednou bodkou montáže je doplnenie keramického obkladu pre niektoré kuchyne, zapojenie svetiel a sfunkčnenie kuchyne, ktorá sa bude využívať na prezentačné varenie.

Najkrajšia fáza je finálna, a tou je dekorovanie. Kuchynské náradie, naplnené dózy, poháre, misy, bylinky v kvetináčoch, váza s kvetmi, obrazy na stenách, koberce. Kóje sa potrebujú zabývať, zútulniť, navodiť pocit domova, preto v nich nájdete fotky hrdinov z našich príbehov, ale aj veci pre najdôležitejších členov rodín – deti. Aby sa u nás v predajni nenudili práve najmenší klienti a cítili sa ako doma, môžu sa s  modelmi minikuchyniek, aj rôznymi hrami zabaviť všetky detičky, ktoré k nám prídu s rodičmi vyberať nábytok.

Nášmu tímu sa splnil veľký sen. Nová koncepcia pobočiek a nová vízia značky sa zhmotnila a stala realitou v našej predajni v Prievidzi. Držíme palce, aby sa aj vaše sny o bývaní alebo pracovných priestoroch naplnili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.