Decodom 0 6745x

Aké sú aktuálne trendy v obývačke?

Pri návrhu a zariaďovaní obývačky vždy myslíme na to, že bude miestom oddychu a centrom života rodiny. O tom, či sa budete v miestnosti cítiť dobre a užijete si komfort nerozhoduje len vzhľad a dizajn jednotlivých kusov nábytku, ale aj celková koncepcia obývačky, jej funkčné usporiadanie a, samozrejme, kvalita vybraného nábytku.

Obývačka je jednou z najdôležitejších miestností domova. Je miestom, kde sa relaxuje po návrate z práce, a preto pri zariaďovaní obývacej izby je podstatné vedieť, aké má rodina zvyky a požiadavky na trávenie voľného času, aby obývačka bola funkčne využitá podľa potrieb jej užívateľov. Inú nábytkovú zostavu použijete ak bude obývačka miestom pre stretávania sa s partnerom, napr. tzv. singl domácnosti, iný nábytok je potrebné zvoliť ak obývacia izba bude aj priestorom pre detské hry a  úplne iné kombinácie skriniek a nábytkových zostáv bude potrebné inštalovať ak je obývacia izba spojená s otvorenou kuchyňou a súčasne  bude slúžiť aj ako jedáleň. Decodom má riešenie pre všetky typy.

Obývačka Detroit

Obývacia stena inšpirovaná provensálskym bývaním vyniká zaujímavou kombináciou kontrastných dekorov pino aurelio a dub san remo rustic. Dokonale riešený úložný priestor ponúka dostatok priestoru na uloženie vecí. Je vhodná do všetkých moderných, ale aj klasických interiérov.

Faktom je, že pri zariaďovaní obývacej izby je podmieňujúcim činiteľom jej plocha – priestor, ktorý je k dispozícii a tomuto sa prispôsobuje aj množstvo a veľkosť kusov nábytku. Toto všetko naši návrhári vedia a rešpektujú pri tvorbe obývačiek.

Obývačka Detroit

Obývacia stena Detroit je inšpirovaná provensálskym bývaním a vyniká zaujímavou kombináciou kontrastných dekorov.

Moderne, vkusne a štýlovo zariadená obývačka nášho zákazníka je preto jednou z našich prioritných aktivít pri výrobe nábytku a je cieľom našej spoločnosti. Naším zámerom je zariadiť obývačky tak, aby v sebe dokázali skĺbiť modernosť, funkčnosť, komfort a individualizmus.

Obývačka Kattia

Ušľachtilá farba tejto obývačky je doplnená výraznou drevitou štruktúrou. Najvýraznejší drevitý akcent v podobe dubovej kôry je viditeľný na chrbtoch presklených skriniek. Príjemný pocit z prírody umocňuje aj integrované LED osvetlenie. Vo vitrínach je použité bezpečnostné sklo a zásuvky sú vybavené brzdným systémom.

Módnym trendom, ktorý dnes žiadajú zákazníci, sú riešenia s jasnou kresbou štruktúry dreva v kombinácii s lakovanými dvierkami. Farbu a štruktúru použitých materiálov je ideálne zdôrazniť vhodným osvetlením. Svetelné zdroje sú umiestnené na sklených policiach alebo sú priamo zabudované do korpusu skriniek. Výsledný efekt zvýrazní dizajn nábytku, vytvorí aj príjemnú atmosféru ale zároveň je aj praktickým pomocníkom a slúži ako osvetlenie celej miestnosti.

Ako doplnky drevených častí nábytkových obývacích zostáv sú veľmi obľúbené „čisté“ materiály ako kov či sklo. Tieto prvky sú aplikované aj v našich kolekciách obývacích kompletov, napríklad ako čiastočne otvorené – priehľadné dvierka v skrinkách.

Obývačka Katia

Ušľachtilá farba tejto obývačky je doplnená výraznou drevitou štruktúrou. Na výber sú hotové zostavy alebo samostatné skrinky.

Dnes sa však do obývacích izieb implantujú aj prvky minimalizmu, a  tak stojacie skrine sú max vysoké 180 cm, dopĺňajú sa horizontálnymi „jednoradovými“ skrinkami – knižničných častí. Medzi nimi sú podlhovasté komody „mediálnych centier“ pre veľkoplošné obrazovky televízorov… Obývacie izby sú vzdušnejšie, je v nich malý počet kusov nábytku, a tak sa tomuto trendu prispôsobuje všetko – od výšky skrine, komody, na ktorú položíme veľký televízor až po detaily úchytiek kovaní pri vysúvaní zásuviek. Tento štýl však často krát oživujeme zaujímavo riešením osvetlením v hranách korpusov a políc v skrinkách alebo aj osvetlením samostatných políc na stenách.

Obývačka Boa

Výrazné predné plochy dvierok v trendových drevitých farbách dub san remo sand, dub pílený trufel alebo jednofarebných plochách biela arctic a grafit plynulo prechádzajú do dvojfarebného korpusu. Vďaka tomu vytvárajú optickú ilúziu a zvýrazňujú kresbu a hranatý tvar dvierok. Skrinky sú na rohoch doplnené o moderné integrované osvetlenie. Úchytky sú kovové, v dverách je osadené bezpečnostné sklo a zásuvky majú brzdný systém.

Naším zámerom je zariadiť obývačky tak, aby v sebe dokázali skĺbiť modernosť, funkčnosť a komfort. Milovníci klasiky aj vyznávači moderného dizajnu – všetci si prídu na svoje. Vďaka flexibilným kombináciám tvarov a zostáv skriniek budú obývacie izby v konkrétnom priestore j izby jedinečné.

Obývačka Boa

Výrazné predné plochy dvierok v trendových drevitých farbách plynulo prechádzajú do dvojfarebného korpusu.

Štýl obývačky samozrejme dotvára sedacia súprava, konferenčný stolík, v prípade otvoreného dispozičného riešenia v kombinácií s otvorenou kuchyňou  – i jedálenský stola a stoličky či rôzne iné nábytkové doplnky. Aj tieto prvky môžete vidieť v  predajných showroomoch Decodom a inšpirovať sa tvarmi, farebnými a štýlovými kombináciami, podľa dizajnového cítenia našich interiérových návrhárov a dizajnérov. Naše obývačky sú pohodlným miestom oddychu, relaxu, ale aj herňou pre vašich najbližších.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.