Decodom 0 4626x

Lenivá pohoda

Zdalo by sa, že lenivosť ako zlá vlastnosť neprináša nič dobrého. My však vieme, že to tak nie je. Lenivosť má aj pozitívnu stránku a môže vám poskytnúť veľa výhod. Ako? Jednoducho. Výberom matraca, ktorého základ tvorí lenivá pena. A že to s tou lenivosťou nebude tak horúce dokazuje fakt, že túto penu označujeme i ako visco alebo pamäťovú penu. Základnou funkciou tejto peny je totižto pamäť.

Práve pamäťová pena v kontakte s ľudským telom zapojí všetky svoje vlastnosti na to, aby optimalizovala svoju tuhosť podľa absorbovaného  tepla. Je teda jedno, či ste skôr svalovec alebo askéta, pretože pamäťová pena zaručuje výborné prispôsobenie sa matraca akejkoľvek váhovej kategórii a pri všetkých režimoch spánku (na chrbte, na boku). Veľmi múdro tam, kde má telo podopierať,  ho správne podopiera a naopak tam, kde je treba obmedziť prílišný tlak, telu uľavuje (oblasť bedier a ramien počas spánku na boku). Vďaka tejto prispôsobivosti nenarúša krvný obeh počas spánku, teda nedochádza k „preležaniu“. Lenivá pena dokonale objíma kontúry vášho tela, rozmaznáva si ho a uľavuje stresom napätému svalstvu. Masážna profilácia potom relaxačný efekt ešte zosilňuje.

Konštrukcie matracov využívajú rôzne tuhosti lenivej (pamäťovej) peny, ktorá sa vždy používa v spojení s ďalšími pružnými materiálmi, či už sú to peny Flexifoam, studené peny HR, latex, či taštičkové pružiny.

Ako teda vyťažiť z matraca z lenivej peny čo najviac? Oplatí sa venovať chvíľu času poctivému výberu. Nájdite si najbližšieho predajcu a matrac si poriadne vyskúšajte. Vyberať je z čoho. Poležte si na ňom, meňte polohy, relaxujte. Vnímajte celé svoje telo. Správnu tuhosť poznáte tak, že ak máte chrbticu v správnej polohe, telo je podopreté a v ramenách a bedrách necítite priveľký tlak.

Eshop Decodom

Užívajte si aj vy lenivú pohodu.

Pomôcť dokážeme aj v prípade, keď už máte doma iný matrac. Zvoľte si tzv. topper (teda vrchný alebo malý matrac), ktorý uložíte na matrac, ktorý už máte v posteli. Toppery z lenivej peny majú obvykle od 5-8 cm a doladia celkový komfort matraca.

Celkom úprimne, veľmi starý alebo úplne preležaný matrac však ani topper nezachráni. Odporúčame investíciu do nového matraca, pretože zdravý spánok sa pozitívne podpisuje pod vaše celkové zdravie. Zvoľte si lenivú penu a užívajte si každodennú lenivú pohodu.

Článok je pripravený v spolupráci s našim dodávateľom matracov Hilding Anders.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.