Decodom 0 10863x

Viete, čo si všímať pri výbere sedačky?

Druhým srdcom domova je hneď po kuchyni obývacia izba. Jej stredobodom je priestranná a pohodlná sedačka, ktorá sa denne využíva nielen na sedenie, ale aj ležanie či detské hry. Aké možnosti ponúka súčasný trh a na čo sa zamerať pri jej výbere či umiestnení?

Tvar a funkcie

Tvarové variácie sedačiek sú v súčasnosti naozaj obrovské. Od pomerne jednoduchých dvoj- a trojsedačiek po rozložité súpravy v tvare písmena L alebo U. Zvoliť môžete sedačky doplnené rôzne tvarovanými opierkami rúk i hlavy. Zaručene dobrou voľbou sú rozkladacie pohovky, ktoré skvelo poslúžia ako príležitostné spanie pre prípadné návštevy. Nielen v menším domácnostiach, kde sa často bojuje s nedostatkom miesta, oceníte riešenia s úložným priestorom.

Komfort sedenia ovplyvňujú nielen rozmerové danosti sedačky, ale aj čalúnenie a doplnkové vankúše, ktoré sú často ich priamou súčasťou. Z hľadiska dizajnu sú dôležitým prvkom aj nohy, resp. podnože. Ak chcete, aby priestor pôsobil odľahčene, voľte sedačky na subtílnych vyšších nožičkách.

Konštrukcia sedačky

Ovplyvňuje nielen pohodlie užívateľa, ale aj jej životnosť. Pri výbere pohovky preto stavte na overeného výrobcu, resp. predajcu, ktorý je zárukou kvality. Konštrukcia pohovky sa u jednotlivých výrobcov, ale aj modelov líši. V predajni si preto nechajte dobre vysvetliť, z akých prvkov sedačka pozostáva.

Sedačky Decodom

Ak práve zariaďujete svoje nové bývanie alebo zvažujete vymeniť starú sedačku za novú, navštívte predajne alebo eshop Decodom.

Rez sedacej súpravy

1. Poťahová látka alebo koža s vysokou odolnosťou proti oteru a ušpineniu

2. Operadlová HR pena alebo aj studená pena s rýchlou návratnosťou do pôvodného stavu a vysokou odolnosťou proti deformácii

3. Gumotextilné popruhy s obmedzenou rozťažnosťou

4. Rám z masívneho dreva (buk, smrek)

5. Vysokoelastická PUR pena v sedadle (minimálna objemová hmotnosť 35 až 40 kg/m3 v rôznych vrstvách podľa veľkosti sedenia)

6. Vlnité pružiny zo zušľachtenej ocele

7. Izolačná vrstva z netkanej textílie

8. Polyesterové rúno (výplňový elastický materiál)

Umiestenie

Sedačke vyhraďte v miestnosti dostatok miesta, aby ste mali možnosť naplno využiť úložný priestor a v prípade potreby ju rozložiť. Aby si čo najdlhšie zachovala svoju farbu, chráňte ju pred priamym slnkom a situujte ju aspoň 30 cm od vykurovacích telies. Sedačka by vždy mala byť postavená vodorovne – na koberec preto nikdy neumiestňujte iba jej časť (napríklad predné nožičky). Pozor na prílišnú vlhkosť v miestnosti, ktorá môže poškodiť najmä jej drevené časti. Nemenej dôležitá je aj dostatočná cirkulácia vzduchu – sedačka by sa nikdy nemala dotýkať steny.

Pred prvým použitím

Pod kompresným obalom, v ktorom sa sedacia súprava prepravuje, môže dôjsť k deformácii čalúnenia. V takomto prípade je potrebné zdeformované časti vymodelovať (naklepať a vyhladiť zvnútra smerom von) do pôvodného stavu. Na sedačke sa môžu v dôsledku prepravy objaviť rôzne nepravidelnosti, záhyby a vytlačené miesta, ktoré sa časom samy stratia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.