Decodom 0 2882x

Viete ako sa starať o svoje textilné výrobky? Nie vždy to robíme správne.

Všetci chceme, aby naše posteľné obliečky ostali čo najdlhšie ako nové, no nie vždy vieme, ako na to. Prečítajte si, čo znamenajú jednotlivé symboly na štítku Vašich posteľných obliečok, paplónov alebo iných textilných výrobkov.

Spálňa Aurelia: moderná spálňa v jednoduchom farebnom prevedení s príjemným prírodným akcentom. Spojenie elegancie a účelnosti v jednom.

Prať pri teplote 60°C

Táto ikonka sa používa na vyjadrenie odporúčanej teploty prania a spôsob, akým môžete svoje výrobky prať. V tomto prípade je to pranie v bežnej práčke pri teplote 60 °C.

Pri balení našich výrobkov zvyčajne udávame túto teplotu prania pri posteľných obliečkach, ako sú Satén Deluxe, kolekcia Different, alebo tiež  jednofarebné saténové obliečky.

Taktiež však odporúčame čistiť takýmto spôsobom aj paplóny a vankúše, vďaka čomu zostanú hygienicky čisté a nadýchané.

Pri praní výrobkov, ako sú posteľné obliečky, odporúčame pranie naruby, aby ste si tak nepoškodili vzor obliečok.

Pri tejto teplote odporúčame prať obliečky, paplóny, vankúše.

Sušenie

Výrobok môžete sušiť v bubnovej sušičke pri nižšej teplote.

Sušenie v bubnovej sušičke je v dnešnej dobe veľmi obľúbený a tiež efektívny spôsob sušenia, bielizne, avšak aj pri tomto úkone treba byť málinko opatrný a vedieť, akým spôsobom môžete svoj obľúbený výrobok sušiť.

Pri našej posteľnej bielizni odporúčame sušenie v bubnovej sušičke pri teplote do 60°C. Prádlo tak zostane príjemne hebké a mäkučké a je pripravené na použitie do niekoľkých minút.

Pri sušení takýmto spôsobom sa však nedoporučuje používanie aviváže z dôvodu komplikácií pri sušení, kedy sa aviváž odparuje do priestorov sušičky, kde sa neskôr usadzuje. Pokiaľ však radi používate aviváž, nemusíte sa jej vzdať úplne, stačí ju dávkovať v menších množstvách a Vaša bielizeň tak zostane mäkká a súčasne voňavá.

Detská izba For You: obľúbený provensálsky štýl patrí k najúspešnejším v našej ponuke. Provensálsky nábytok je nadčasový a vytvára harmonický domov.

Spálne Decodom

Výhodnú ponuku kvalitných spálni a bytového textilu nájdete na www.decodom.sk

Chemické čistenie

Takto označený výrobok je vyrobený z materiálov, ktoré neznesú chemikálie, a preto pri jeho čistení nepoužívajte chemické čistenie.

Proces chemického čistenia sa využíva len pri tých textilných výrobkoch, ktoré vyžadujú takzvané suché čistenie, a teda sa nesmú prať v bežných práčkach.

Keďže naše výrobky vyrábame prevažne z prírodných materiálov, prípadne vlákien polyesteru, odporúčame naše výrobky prať bežným procesom prania v klasickej práčke.

Bielenie

Výrobok s takýmto označením nemožno bieliť, pretože je buď farebne upravený alebo vzorovaný. Pokiaľ sa chcete zbaviť nečistôt na Vašich obliečkach, odporúčame používať len bežné pracie prostriedky.

Bielenie sa zvyčajne využíva v čistiarniach alebo pri tradičných formách prania bielych textilných výrobkov. Pokiaľ by ste bieliace prostriedky použili pri farebných alebo vzorovaných výrobkoch, došlo by tak k ich nevratnému poškodeniu.

Žehlenie

Ak sa na všívacej etikete vašich obliečok nachádza tento symbol, môžete ho bez obáv žehliť, a to aj pri vyšších teplotách. Takéto označenie sa zvyčajne vyskytuje pri prírodných materiáloch, ako je bavlna či ľan. Pri starostlivosti o takéto obliečky sa žehlenie odporúča, a to najmä z hygienického hľadiska, aby ste sa zbavili baktérií a nežiadúcich mikróbov.

Pri posteľných obliečkach odporúčame žehliť jednotlivé časti z rubovej strany, aby nedošlo k poškodeniu vzorovaných častí výrobku.

Ak budete vašim výrobkom venovať pozornosť, ktorú potrebujú a budete ich čistiť podľa symbolov, ktoré udáva výrobca na všívacej etikete, budete sa tešiť z ich kvality a dlhej životnosti.

Vedieť čosi o symboloch údržby nikdy nie je na škodu :)

Autorom článku je dodávateľ bytových doplnkov Áčko a.s.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.