Tomas Masaryk 30. augusta 2016 0 670x

Maková torta

Vyskúšajte netradičný recept na Makovú tortu, ktorú v relácii Tajomstvo mojej kuchyne pripravili odborník na vzdelanie Brani Gröhling a módna návrhárka Lýdia Eckhard.

Pracovný postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. K zmesi pridáme mak a zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2 tortové formy vymastíme , vysypeme múkou a vylejeme do nich cesto. Pečieme pri 180 stupňoch približne 30-40 minút.

Mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľahávame mak a žĺtky. Korpusy prekrojíme , naplníme makovou plnkou a dozdobíme podľa fantázie.

Suroviny

na korpus:
12 žĺtkov,
280 g práškového cukru,
280 g mletého maku,
14 bielok

na plnku:
200 g masla,
200 g práškového cukru,
2 žĺtky,
300 g maku,
300 ml mlieka