Petra Podobová 29. marca 2021 0 834x

Hráškový krém

Suroviny:

  • 1/2 ks cibuľa
  • 2 plátky maslo
  • 30 g  pór biela časť
  • 2 zemiaky
  • 2 vetvičky čerstvý tymián
  • 350 g  mrazený hrášok
  • soľ
  • čierne korenie
  • 500ml kurací vývar
  • 100 ml 33% smotana
  • kyslá smotana
  • pažítka

Postup:

  • Na masle si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku , pór a na kocky nakrájané zemiaky asi 3 minútky.
  • Pridáme čerstvý tymián a mrazený hrášok, premiešame.
  • Podľa chuti osolíme, okoreníme .
  • Podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol hrášok zakrytý.
  • Privedieme k varu a varíme asi 8 minút, aby si hrášok zachoval krásnu zelenú farbu.
  • Následne pridáme smotanu a premiešame.
  • Zmes rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom na hladký krém.
  • 8- Pri servírovaní na vrch dáme lyžičku kyslej smotany a posekanú pažítku.