0
3089x
Hráškový krém
Suroviny:
- 1/2 ks cibuľa
- 2 plátky maslo
- 30 g pór biela časť
- 2 zemiaky
- 2 vetvičky čerstvý tymián
- 350 g mrazený hrášok
- soľ
- čierne korenie
- 500ml kurací vývar
- 100 ml 33% smotana
- kyslá smotana
- pažítka
Postup:
- Na masle si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku , pór a na kocky nakrájané zemiaky asi 3 minútky.
- Pridáme čerstvý tymián a mrazený hrášok, premiešame.
- Podľa chuti osolíme, okoreníme .
- Podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol hrášok zakrytý.
- Privedieme k varu a varíme asi 8 minút, aby si hrášok zachoval krásnu zelenú farbu.
- Následne pridáme smotanu a premiešame.
- Zmes rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom na hladký krém.
- 8- Pri servírovaní na vrch dáme lyžičku kyslej smotany a posekanú pažítku.