Decodom 0 1590x

Už žiadne nevydarené pokusy, len delikátne jedlo

Lahodné jedlo, dokonalá harmónia skvelo prepojených chutí, neodolateľná aróma a potlesk na otvorenej scéne. Ale druhýkrát už to nejak nie je ono. Aj keď ste použili rovnaké suroviny, jedlo sa nepodarilo, ako by ste si priali. Možno je čas si do kuchyne pozvať inteligentného asistenta, ktorý neprezradí, že vám s varením pomáhal: jedinečnú technológiu 6. ZMYSEL. Prevedie vás krok za krokom celým procesom prípravy jedla, aby stál výsledok zakaždým za to. A ešte ustráži aj čas a spotrebovanú energiu.  

Túto technológiu nájdete u spotrebičov Whirlpool v prémiovom dizajnovom rade
W Collection, ako aj v  Absolute s vynikajúcim pomerom kvality a ceny, ktorý myslí aj na farby. Inteligentná technológia 6. ZMYSEL sníma pomocou senzorov dôležité parametre prostredia v rúre. Podľa zvoleného receptu automaticky nastaví – a tiež priebežne upravuje čas, teplotu a u parných rúr aj vlhkosť vzduchu. Formou jednoduchých pokynov v slovenskom jazyku vás prevedie krok za krokom celým procesom prípravy jedla, takže sa môžete smelo pustiť aj do náročnejšej kulinárskej kreácie, na ktorú ste si zatiaľ netrúfli. Jedlo sa bude zakaždým rozplývať na jazyku. Naviac pri čo najnižšej spotrebe energie.

W COLLECTION 

Rúry na pečenie

Pokiaľ ste až do teraz varili stále dookola tie isté jedlá, môže sa to ľahko zmeniť. U rúr z najnovšej kolekcie Whirlpool W Collection s najvyspelejšími technológiami si môžete vyberať až zo stovky automatických receptov. A v nich využiť aj blahodarné účinky pary, patentovanú sondu na pečenie so štyrmi senzorickými bodmi a ďalšie špičkové vymoženosti. Kuchárov novej generácie poteší ovládanie cez Wi-Fi a múdra aplikácia 6th SENSE LiveApp ako pomocná ruka aj studnica inšpirácie a nápadov. Kolekcia zahŕňa tri dokonalo zladené dizajnové rady: W11, W9 a W7. Dizajnový rad W11, získal hneď dve najprestížnejšie dizajnové ocenenia: Red Dot Award a IF Design Award.

Para: tajomstvo zdravo pripraveného jedla

Para pozdvihne akýkoľvek pokrm na vyššiu kulinársku úroveň. Ale nie len to, naviac zachová to najcennejšie: výživovú hodnotu, vitamíny, minerály, farby aj štruktúru zdrojových potravín. Nejde tu len o naparovanie zeleniny, ako si niektorí môžu myslieť. V parnej rúre ľahko pripravíte tiež to, čo v klasickej rúre, ale oveľa chutnejšie a zdravšie.

Rúry s technológiou SteamSense umožňujú kombináciu teplovzdušného pečenia pri teplote 140-220 °C s troma stupňami pary:

  • vysokou úrovňou (75 %) pary pri príprave rýb,
  • strednou (50 %) pre pečenie hydiny a celkovo mäsa, a
  • nízkou (25 %), ktorú využijete pri pečení chleba, pečiva, buchiet, sladkých aj slaných koláčov a pod.

Rúry s technológiou SteamSense+ ponúkajú okrem kombinovaného pečenia aj prípravu pokrmu v 100% pare, aby sa jedlo nevysušilo, vnútro bolo šťavnaté a nadýchané do zlatista opečeným povrchom. Tento spôsob sa hodí napríklad na prípravu rýb, hydinového mäsa, zeleniny, ryže a cereálií.

V oboch prípadoch – či už si vyberiete rúru s technológiou SteamSense alebo SteamSense+, ide o plnohodnotné parné rúry riadené senzorom s dostatočne veľkým zásobníkom na vodu. V ponuke sú modely s oboma technológiami ako v XXL verzii o 73 l vnútorného objemu pre veľké rodiny, tak aj v kompaktnom vyhotovení s výškou 45 cm a objemom medzi 30-40 l.

Spotrebiče Whirlpool

Ponuka spotrebičov Whirlpool je pre vás pripravená v predajniach a eshope Decodom.

Monitorujte majstrovské dielo patentovanou sondou MultiSense

Pre chuťové bunky nie je nič lákavejšie, ako pečené mäso plné lahodnej šťavy alebo čerstvo upečený nadýchaný koláč. Ako ale poznáte, že je jedlo skutočne prepečené? Patentovaná sonda MultiSense monitoruje teplotu v štyroch bodoch na raz a umožňuje dokonalú kontrolu teploty vo vnútri aj vonku pripravovaného pokrmu. Sonda je samonosná a dá sa bez obáv použiť aj v tekutých surovinách, napríklad pri pečení piškótového cesta alebo chleba – neponorí sa.

Od predjedla po zákusok, všetko naraz

Funkcia Cook4 umožňuje súčasne piecť až štyri rôzne jedlá bez prelínania sa chutí alebo vôní. Vďaka zmenenej konštrukcii zadnej steny, vysokému výkonu zadného ohrievacieho telesa a extra výkonnému ventilátoru, ktorý je s 1800 otáčkami za minútu o 50% rýchlejší ako u bežnej rúry. Bočné otvory na zadnej stene smerujú teplý vzduch rovnomerne do vnútorného priestoru rúry.

Multifunkčné mikrovlnné rúry a turbo rúry

Aby bola vaša kuchyňa dokonale vybavená kuchynskými pomocníkmi, nezabudnite ani na multifunkčnú mikrovlnnú rúru. Kombinácia tradičnej rúry na pečenie, parnej rúry a mikrovlnnej rúry sa dokonale doplňujú.

Okrem tradičných funkcií mikrovlnného ohrevu dokážu multifunkčné mikrovlnky aj grilovať, piecť a zapekať dochrumkava na nerozoznanie  od teplovzdušnej rúry. Dokonca aj smažiť bez tuku, ako napríklad v teplovzdušnej fritéze a to vďaka unikátnym technológiám Crisp a CrispFry a špeciálnemu zapekaciemu tanieru, ktoré sú len v mikrovlnkách Whirlpool.

A tí, ktorí chcú niečo ešte špeciálnejšieho, alebo zápasia s miestom, poteší iná novinka – turbo rúra. Kombinuje výhody tradičného a teplovzdušného pečenia a mikrovĺn. Predstavuje vlastne dva plnohodnotné spotrebiče v jednom, a nenárokuje si viac, ako 45 cm na výšku. Takže s jej pomocou pripravíte veľa dobrôt za kratší čas a vojde sa aj do najmenšej garsónky.

Indukčné varné dosky

Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez varnej plochy. Indukčné dosky predstavujú úplnú špičku čo do účinnosti, flexibility varenia aj údržby. Technológia 6. ZMYSEL vám pomôže s najčastejšími kuchárskymi postupmi. Či už potrebujete pozvoľna rozpúšťať chúlostivé potraviny ako maslo alebo čokoládu, dusiť, udržiavať jedlo v teple, alebo rýchlo priviesť vodu do varu. Štyri prednastavené funkcie samé nastavia ideálnu teplotu. Stačí len vybrať požadovaný spôsob varenia a varná doska sa sama postará o zvyšok.

Praktická je aj možnosť prepojovať varné zóny do väčšej bočnej alebo zadnej plochy. A potom je tu ešte revolúcia s menom FlexiSide a ChefControl. Prudko osmažte, pozvoľna poduste a udržujte v teple. A to všetko jednoduchým posúvaním hrnca po flexibilnej ploche varnej dosky bez toho, aby ste sa dotkli ovládania. Rýchle, praktické, intuitívne.

Úplnú slobodu varenia potom ponúkajú najvyššie modely s funkciou FlexiFull, kedy môžete neobmedzene variť na celej ploche varnej dosky v nádobách akéhokoľvek tvaru a veľkosti.

Ideálnou varnou doskou pre kuchynský ostrovček je model s integrovaným odsávačom pár. Doska je vybaveá automatickým režimom odsávania – podľa zvoleného výkonu varných zón automaticky nastaví intenzitu odsávania. Za chvíľu vtiahne vďaka svojej kapacite odsávania až 630 m3/hod. vzniknuté pachy, dym aj paru, ktoré sú súčasťou varenia na varnej doske a zaistí v kuchyni čistý vzduch bez mastných výparov. Keď varenie ukončíte, odsávač sa automaticky vypne s určitým časovým posunom, aby sa vzduch dokonale prečistil. Elegantný minimalistický dizajn perfektne ladí s ostatnými spotrebičmi W Collection. Vďaka funkcii Power Management môžete spotrebič pripojiť aj na 230 V.

Tradičné plynové dosky

Ak patríte ku skalným zástancom varenia na plyne, potom vás nadchnú nové plynové varné dosky. Vedľa čistého dizajnu si vás získajú komfortnou varnou plochou, výkonnými horákmi s krokovou reguláciou plameňa MultilevelFlame a aj ľahkou údržbou. Možno, že vo vás zapália aj plameň tej pravej kulinárskej kreativity.

Unikátny MultilevelFlame

Hlavnou výhodou plynovej varnej dosky je okamžitá a presná regulácia intenzity ohrevu. Whirlpool MultilevelFlame umožňuje veľmi presne nastaviť deväť úrovní plameňa pre najrôznejšie kuchárske techniky. Zapaľovanie je hračka – je integrované v ovládacích gombíkoch.

ABSOLUTE

Vynikajúce výsledky a veľmi jednoduché ovládanie ponúknu aj sety z kolekcie Whirlpool Absolute vo futuristickom dizajne. Poznáte ich podľa typického stredového ovládacieho gombíka, ktorý umožňuje nastaviť všetko potrebné v troch krokoch systémom „otoč a potvrď“. Táto rada poteší aj milovníkov farieb v kuchyni. Popri klasickom nereze má totiž aj celosklenené spotrebiče v luxusnej čiernej, smotanovo bielej aj v zaujímavej farbe Champagne.

Či už siahnete po akejkoľvek kombinácii, všetky spotrebiče sú krásne, inteligentné, intuitívne a sady spolu dokonale ladia. Ľahko sa ovládajú a samé sa aj vyčistia.

Zdroj: Whirlpool

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.