Decodom 0 3290x

NOVINKA 2023:
Zariaďujeme izbu pre bábätko

Zariadiť detskú izbu pre bábätko vkusne a prakticky nie je žiadna veda. Základom je výber nábytku, ktorý by mal byť nadčasový, praktický a rásť spolu s dieťaťom. Pri výbere nábytku je vhodné myslieť aj na celkový dizajn a pocit, ktorý má priniesť daná izba. Pre detské izby je moderné a trendy niesť sa vo vybranej téme či motíve, ako je napríklad džungľa, dinosaury, farma, doprava, či morský svet. Keď si vyberiete tému prispôsobte tomu i doplnky, prípadne tapety. Na čo myslieť pri zariaďovaní izby pre bábätko ďalej? Prinášame vám niekoľko typov, ako zariadiť detskú izbu pre novorodenca.

1. Detská postieľka

Asi prvé najdôležitejšie pre bábätko je detská postieľka. Ideálne by mala byť postieľka pre bábätko výškovo nastaviteľná a ohrádka by mala byť pevná, pri skladacích hrozí totiž nebezpečenstvo, že ju dieťa zvesí a môže dôjsť k úrazu. Postieľku YOSH je možné nastaviť v troch rôznych výškach matraca. Mysleli sme naozaj na všetko, pretože ak máte doma dieťatko, ktoré rado zaspáva s kontaktom, napríklad držanie za ruku oceníte odnímateľné časti zábrany. Aby ste postieľku využili, čo najviac pre väčšie dieťa, je možné vysoké bočnice demontovať a nahradiť ich nízkymi bočnicami. V cene postieľky je rošt, stačí dokúpiť iba matrac, prípadne hniezdo pre bábätko.

3. Úložný priestor – šatníky alebo skrinky

Úložné priestory vyberajte podľa toho, čo uprednostňujete. Šatník by mal byť praktický mal by obsahovať police i zásuvky. Určite oceníte množstvo úložného priestoru v šatníkovej skrini, kde poľahky odložíte výbavu pre novorodenca a pri otvorených častiach môžete vystaviť hračky či knižky. V programe YOSH si môžete vybrať z dvoch veľkostí s alebo bez otvorenej časti a každá šatníková skriňa je opatrená dvomi zásuvkami.

4. Príjemné osvetlenie

Myslite aj na svietidlá do izbičky, svetlo by nemalo byť ostré, ideálne v žltej alebo bielej dennej. Hlavné svietidlo doplňte o menšiu lampičku či už siahnete po stojacej lampe alebo stolovej lampe oceníte ju najmä vo večerných či nočných hodinách.

5. Urobte si pohodlie

Detská izba by mala byť príjemná na dotyk i na pohľad. Doplňte ju príjemnými mäkkými materiálmi, kobercom či podložkou na hranie pre dieťa. A mamičky ocenia i pohodlné kreslo v príjemnom dizajne na kŕmenie, uspávanie alebo čítanie rozprávok.

6. Farby

Siahnite po príjemných prírodných tónoch alebo po tých pestrých, tu však narábajte s farbami opatrne, aby zbytočne nerušili dieťa pri zaspávaní. Zvoľte takú farbu, ktorá je vám oku lahodiaca. Ak ste zástancom pastelových, alebo bielych stien, doplňte ich dočasnými nástennými tapetami alebo nálepkami s detským motívom. Trendy detské izbičky sú tematicky prepojené s doplnkami – či už zvolíte zelenú listnatú džungľu, príjemný zvierací les, dinosaurov alebo vodný svet je to vo vašich rukách. Doplnkami viete vyčariť aj zo strohej izby malé detské kráľovstvo.

A nezabúdajte menej je viac. Pri nábytku voľte vždy kvalitu s nadčasovým dizajnom. Na toto všetko myslíme v Decodome, a preto sme vytvorili sériu YOSH pre najmenších. V programe YOSH nájdete praktické šatníky v dvoch veľkostiach, komodu, ktorú ľahko pretvoríte na prebaľovací pult a samozrejme detskú postieľku. Celý program YOSH je dostupný v 3 farebných kombináciách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.