Decodom 0 183x

Mramor – viac než len trend v interiérovom dizajne

Mramor je prírodný kameň s unikátnou štruktúrou, eleganciou a vysokou odolnosťou. Jeho vzory môžu byť jemné a subtilné alebo výrazné a nápadné. Táto estetická krása priťahuje ľudí a dodáva priestoru luxusný a elegantný vzhľad.  

Jeho použitie môže dodávať priestoru okázalosť a exkluzívnosť, vďaka čomu je populárny vo svete dizajnu už dlhé roky a v súčasnosti je naozaj veľmi obľúbený, nie len na kamenných veľkých plochách akými sú podlahy ale aj na kuchynských pracovných doskách, tapetách či doplnkoch – svietniky, šálky, podnosy a tento motív zdobí aj vankúše či deky.  

Mramor vďaka svojej jedinečnej kráse, dokáže spájať mnoho dekorov a materiálov. Vďaka kombinácii s jemnou štruktúrou zamatu, kresbou dreva či teplými odleskami zlata vytvoríte nezabudnuteľný interiér. 

Mramor v kuchyni 

Mramorové dosky, ktoré nájdete aj u nás v ponuke sa využívajú na pracovné dosky kuchynskej linky ale aj stoly. Jeho prirodzená krása a lesk pôsobia sofistikovane a elegantne, čo robí z každej kuchyne miesto na obdiv.  

Pracovné dosky z mramoru sú nielen esteticky príťažlivé, ale aj veľmi funkčné. Mramor je odolný voči teplu a škvrnám, čo z neho robí ideálny materiál pre kuchynské pracovné plochy, kde je časté používanie horúcich hrncov a panvíc. 

Na druhej strane však netreba zabúdať, že ide o prírodný materiál a pri čistení treba používať prostriedky na to určené tak aby sa zabránilo poškrabaniu a škvrnám. Avšak pravidelná starostlivosť a ošetrovanie môžu udržať mramor v dobrom stave a predĺžiť jeho životnosť na dekády. 

Okrem prírodného mramoru u nás v ponuke nájdete i množstvo kompozitných prírodných či umelých dosiek, s odolnejšími vlastnosťami ale stále v dekore mramoru.  

Okrem pracovných dosiek môžete mramor využiť na dodekorovanie priestoru, prípadne použiť rovnaký dekor z pracovnej dosky aj na jedálenský stôl. Vďaka kuchynským doskám, miskám, vázam alebo podnosom získate kuchyňu s luxusným nádychom. Kombináciou mramoru s inými materiálmi akými sú drevo či mosadz, vytvoríte kontrastný ale vyvážený vzhľad.

Iné využitie 

Mramor je ideálnym dizajnom aj do iných miestností v dome. Okrem klasického použitia v kúpeľne môžete mramorom vydekorovať aj spálňu mramorovou tapetou. Siahnite po detailoch s mramorovým dizajnom. Na trhu nájdete množstvo úchytiek z mramoru, konferenčné či odkladacie stolíky v tomto dizajne.

Celkovo vzaté, dizajn mramoru v interiéri, najmä v kuchyni a na doplnkoch, môže pridať do priestoru eleganciu, luxus a jedinečný štýl. Jeho krása a všestrannosť robia z mramoru obľúbený prvok v modernom dizajne interiérov, ktorý nikdy nevyjde z módy. 

Prečo tak milujeme mramor?

Estetická krása: Mramor je prírodný kameň s jedinečnou textúrou, vzorom a farbou a táto estetika priťahuje ľudí a dodáva priestoru luxusný a elegantný vzhľad.

Exkluzivita: Mramor je považovaný za symbol luxusu a bohatstva. Použitie mramoru v interiéroch signalizuje vysokú úroveň štýlu a sofistikovanosti

Všestrannosť: Mramor sa dá použiť v rôznych častiach domu a vo viacerých formách – od pracovných dosiek v kuchyni až po podlahy v kúpeľniach a obývacích izbách a doplnkoch do celej domácnosti i záhrady. Jeho všestrannosť dokazujú i jednoduché kombinácie s rôznymi materiálmi.

Trvanlivosť: Mramor je veľmi odolný materiál, ktorý odoláva opotrebeniu a má dlhú životnosť. To znamená, že investícia do mramoru sa vám dlhodobo vyplatí.

Prírodný pôvod: Mramor je prírodný kameň, čo znamená, že každý kúsok je jedinečný. Táto jedinečnosť prírodných vzorov a farieb priťahuje ľudí, ktorí hľadajú originálnosť vo svojich domovoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.