Petra Podobová 0 13893x

Detaily robia kvalitnú kuchyňu

Kvalitná kuchyňa stojí na detailoch. Pri výbere kuchyne riešime všetci jej štýl, farby, tvary, materiály, úchytky, dvierka a pod. Ale to nie sú tie najdôležitejšie detaily, ktoré rozhodujú o jej kvalite. Tie sú nenápadné a niekedy skryté. Uvedomíte si ich až po rokoch, pri pravidelnom využívaní kuchyne, keď sa ich kvalita ukáže naplno. Napríklad taká opotrebovanosť zásuviek, búchanie dvierok, ich pokles, uvoľnenie závesov a lámanie plastových úchytiek.

Kuchyňa Ima 2  je plná šikovných a kvalitných detailov.

Konkrétne detaily, ktoré majú vplyv na kvalitu vám ukážeme na vybraných kuchyniach značky Decodom.

Dvierka a zásuvky s tlmeným zatváraním

Pri zásuvkových korpusoch kuchýň je dôležité zamerať sa na ich životnosť. Podstatné je aké majú systémy výsuvov, výklopov a závesov, ktorých úlohou je zabezpečiť pohyb pri otváraní a zatváraní. Kuchyne FAMILY značky Decodom používajú  kovové zásuvkové systémy Tandembox antaro. Tandembox antaro v hranatom čistom dizajne môže byť buď s relingom alebo ako uzavretý úložný priestor so zasúvacím prvkom. Vďaka plastovým valčekom má vysoký komfort pohybu a je odolný voči opotrebovaniu. Zásuvkové lišty sú nadimenzované na nosnosť zásuvky 30kg pri menších šírkach a 50kg pri väčších zásuvkových moduloch. Všetky komponenty sú farebne navzájom zladené a zvýrazňujú tak puristický dizajn výrobku.

Búchajúce zásuvky musia byť v dnešnej dobe už minulosťou. Existujú integrované systémy, ktoré umožňujú jemné a tiché dovieranie bez ohľadu na silu, akou je zásuvka zatvorená a čo je v nej naložené. Zárukou kvality je výrobcami garantovaná životnosť 100 000 cyklov pohybov.

Aj dvierkami na kuchyni by sa dalo pekne buchnúť, ale nie v prípade, ak majú závesy s tlmením. Dvere sa vtedy jemne a ticho dovierajú a rôzne uhly otvorenia podporujú prístup do vnútra skrinky. Tlmenie pri menších, ľahších dvierkach je možné podľa potreby jednoducho deaktivovať.

Bezúchytkové servo otváranie

Pri bezúchytkových kuchyniach Decodom je v prípade horných výklopných skriniek trendom kombinácia vyklápania so Servo-Drive elektrickou podporou otvárania. To znamená, že sa skrinka pekne otvorí sama. Elektrickú podporu Servo- Drive je možné využiť pre chladničkovú skrinku, ako aj  v prípade separačného koša uloženého v spodnej zásuvke. Stačí krátke ťuknutie nohou na čelo a zásuvka s košom sa automaticky otvorí. Servo-Drive reaguje citlivo a zdržanlivo, čiže ak cíti odpor, otváranie sa okamžite preruší.

Vnútorné členenie zásuviek

Dôležitým detailom je aj vnútorné členenie zásuvky. Vysoko kvalitný systém vnútorného členenia vytvorí dokonalý poriadok v každej zásuvke alebo čelnom výsuve. Či už ide o jedálenský príbor, fľaše alebo hrnce, všetky ukladané predmety možno uložiť bezpečne a pohodlne. Misky Orga-Line, pozdĺžne a priečne členenie,  flexibilne rozdeľuje priestor podľa uložených vecí. Vysoko kvalitné antikorové misky sa ľahko čistia aj v umývačke riadu. Kvalitné protišmykové gumy na dne zásuviek zase udržia veci v poriadku na jednom mieste.

Laserom opracovaná hrana

Posledný dôležitý detail kuchýň značky Decodom je laserom opracovaná hrana dvierok. Laserová technológia, ktorú Decodom používa, znamená, že hrany sa na dielce natavujú laserom, a nie nanášaním lepidla. Tento spôsob má viacero výhod. Spára na dielci zmizla, pretože materiál je priľnavejší a tým aj odolnejší voči vode a teplote. Laserová technológia využíva vytvorenie vyššej teploty, ktorá dokáže hrany pritaviť, dvierka sú akoby z jedného kusu. Keďže je kuchyňa prostredím s určitou vlhkosťou, ktorá vzniká pri varení, sú dvierka s takouto hranou do nej oveľa vhodnejšie.

Kuchyne sa kupujú na dlhšie obdobie. Podľa štatistík Decodomu výmenu kuchýň a kúpu novej robia klienti v priemere raz za 10 rokov. Dôležité je preto pri výbere poznať detaily, ktoré zaručia jej kvalitu a pri dnešných technológiách aj uľahčia život a varenie v nej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.