Decodom 0 5910x

Chcete si v interiéri vytvoriť zaujímavý akcent? Stavte na červenú farbu

Aby priestor nepôsobil staticky a strnulo, je dobré vytvárať v ňom viac či menej výrazné akcenty. Okrem rôznych materiálových variácií sa môžete vyhrať predovšetkým s farebnosťou. Ak patríte k milovníkom výraznejších farieb, zvoľte sýtu červenú.

Táto farba na seba v priestore zaručene strhne pozornosť. Červená je farbou vášne a v interiéri pôsobí naozaj dominantne. Z tohto dôvodu by sa preto nikdy nemala používať ako hlavná farba, ale len doplnková – nemala by pokrývať viac ako približne 40 % plochy miestnosti. Červená povzbudzuje chuť do jedla, pôsobí energizujúco a je blízka najmä tvorivým a sebavedomým ľuďom.

Kreslo v červenom vyhotovení je výrazným doplnkom v obývačke City.

Červená na nábytku

Keďže je červená naozaj dominantná, je potrebné pracovať s ňou naozaj opatrne. Pekne ukáže, ak napríklad zvolíte jeden kus nábytku v tejto farebnosti. Zaujímavá môže byť červená sedacia súprava a rovnako atraktívnym prvokom môže byť farebná skrinka. Ďalšou možnosťou je zahaliť do farby aj časť kuchynskej linky a podobne možno postupovať aj v kúpeľni. Aby vás červená, rýchlo neomrzela, zvoľte časť skriniek v bielej farbe alebo v dekore svetlého dreva.

Bezchybný výzor červenej farby je docielený aj vďaka laserovému opracovaniu hrán na predných plochách kuchyne Iris.

Nábytok Decodom

Širokú ponuku nábytku a bytových doplnkov nájdete v predajniach a eshope Decodom.

Červená na stenách

Táto farba sa môže objaviť aj na stenách. Do červenej môžete zahaliť jednu či dve steny, no nikdy ju nepoužite na všetky štyri. Miestnosť by totiž začala pôsobiť príliš stiesňujúco a zvolenej farebnosti by ste sa rýchlo presýtili. Peknou alternatívou je použitie tapiet s viac či menej výrazným vzorom, v rámci ktorého sa objavuje aj červená. Zvoliť môžete jemné kvetinové alebo výraznejšie geometrické motívy, prípadne moderne pôsobiace typografické prvky.

S tapetou v kuchyni určite nespravíte chybu. Tapety sú odolné a majú veľké množstvo variácií.

Červená na doplnkoch

Najjednoduchším spôsobom, ako vniesť do svojho domova červený akcent, je použitím doplnkov. Červená farba sa môže objaviť napríklad na koberci a textíliách – závesoch, záclonách alebo vankúšoch. Podobne ako v prípade tapiet aj tu môžete použiť vzorované varianty, ktoré môžu výraznú červenú farebnosť čiastočne zjemniť. Peknou dekoráciou môžu byť aj červené kvety alebo vždyzelené rastliny v červenom kvetináči.

Červené doplnky v študentskej izbe Point.

Decodom tip

Červená predstavuje dobrú voľbu do kuchyne či jedálne, ale aj do kúpeľne, ktorú zaručene rozžiari. Keďže ide o farbu lásky a intimity, je vhodná aj do spálne.

Biela farba na spálni Tirol pekne vynikne na červenom pozadí.

Farebné varianty

Ak je na vás sýta táto farba príliš výrazná, stavte na jej jemnejšie odtiene. V prípade že uprednostňujete skôr tmavšie odtiene, zvoľte napríklad tmavočervenú alebo bordovú, ktoré pôsobia vznešeno a upokojujúco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.