Decodom 0 5091x

Ako vyzerá moderná kuchyňa?

Čo si predstavíte pod pojmom moderná kuchyňa? Aktuálne trendové sú tie s jednoduchým, priam minimalistickým dizajnom, bez zbytočných doplnkov a najmä s nádychom luxusu.

Kuchyňu Ester vám teraz vyrobíme aj v prevedení XL.

Tieto prvky sa prejavujú najmä na tvare a konštrukcii dvierok, ktorým vládnu rovné línie a geometrická strohosť. Povrch dvierok je spravidla hladký a v prípade, že dvierka pozostávajú z viacerých častí, sú na seba vždy kolmé – neopúšťajú pravouhlé tvary.

Kuchyne Decodom

Či už sa vám páči moderná kuchyňa alebo klasická kuchyňa, z ponuky kuchýň Family XL si určite vyberiete.

Skladačka do každého priestoru

Pri zostavovaní kuchýň je dominantná horizontálna línia – kuchynské zostavy disponujú najmä praktickými  zásuvkami s plnovýsuvom, ktoré sú absolútne prehľadné a umožňujú jednoduchú manipuláciu.

Myslí sa aj na vertikálneho hľadisko kuchyne – aby boli vrchné skrinky plne využiteľné, nie sú zbytočne vysoké, otváranie pomocou výklopných systémov zase umožňuje pripravovať jedlo pohodlne aj pri otvorených dvierkach, vďaka čomu sa prechádza možným nehodám.

Farebné variácie

V kurze sú aktuálne jednofarebné dvierka. Aby kuchyňa nepôsobila strohým dojmom, populárne je použitie farebného akcentu či už vo forme otvoreného regála alebo kontrastujúceho zadného panelu. Čistú, priam puristickú líniu dvierok nenarúšajú ani žiadne úchytky, ktoré nahrádza čoraz obľúbenejší push systém.  Dvierka pri jeho použití stačí zatlačiť a následne sa otvoria samy. V prípade, že úchytky na dvierkach vo svojej novej kuchyni vyžadujete, je možné zapustiť ich priamo do dvierok, vďaka čomu vytvoria kompaktný a harmonicky pôsobiaci celok.

Kuchyne Decodom

Navrhnite si modernú kuchyňu, ktorá vám pristane. Vyskúšajte náš konfigurátor farieb.

Ako na osvetlenie kuchyne

Osvetlenie kuchyne je nemenej dôležitou zložkou jej výberu a okrem praktickej úlohy zostavu ako celok aj esteticky dotvára. V prípade minimalisticky poňatých kuchýň je vhodné siahnuť po LED osvetlení.  Vďaka svojim minimálnym rozmerom je priam predurčené na zabudovanie do vnútorných priestorov skriniek, podsvietenie soklovej časti, ale aj ako na osvetlenie pracovnej dosky.  Nemalým plusom  tohto osvetlenie je aj dlhá životnosť a nízka spotreba.

Kuchyňa prepojená s obývacou izbou

V moderne riešených bytoch a domoch sú mimoriadne populárne otvorené denné časti, ktoré prepájajú kuchyňu s jedálňou a obývacou izbou do jedného rozľahlého priestoru. Hranicu medzi kuchyňou a obývacou izbou možno opticky vymedziť štýlovým a zároveň absolútne praktickým kuchynským ostrovom, ktorý rozširuje pracovnú plochu a dá sa využiť aj na stolovanie. Pri takto riešenej dispozícii je potrebné zohľadniť nielen výber kuchyne, ale aj obývacej izby. Mali by vytvárať harmonický celok bez rušivých momentov.

Ergonómia, čo je to?

Bez ohľadu na veľkosť kuchyne, priestoru v kuchyni nemusí byť nikdy dosť. Aby ste sa pri práci v kuchyni, cítili čo najkomfortnejšie, je nevyhnutné pri jej návrhu zohľadniť zásady ergonómie. Vďaka nim budete mať všetko vždy po ruke a práca v kuchyni nebude utrpením, ale potešením. Každá kuchynská zóna  (pracovná, varná či umývacia) má svoje špecifiká, ktorým musí zodpovedať celkový koncept kuchyne. Moderné otočné mechanizmy dokážu napríklad využiť ťažko dostupné rohy, vďaka organizátorom zase rýchlo získate úplne prehľad o tom, čo ukrývajú jednotlivé zásuvky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.