Decodom 0 1638x

7 úložných systémov, ktoré zefektívnia váš čas v kuchyni

Jedna z najdôležitejších väčších investícií každého z nás je práve kuchynský nábytok. Kuchyňu, ktorá je srdcom každého domova, vyberáme v priemere iba dvakrát za život. Preto je dôležité sa zamilovať nie len do jej dizajnu, tvaru, farby či detailov, ale aj do toho, čo skrýva vo vnútri.

Okrem samotného dizajnu kuchyne je dôležité mať premyslené aj jej usporiadanie a presné naplánovanie. Pomôže vám to nielen z hľadiska úložného priestoru, ale aj s minimalizovaním času, ktorý by ste inak strávili v kuchyni varením, hľadaním či upratovaním. Pozrite sa s nami na zaujímavé riešenia, ktoré zefektívnia a zmodernizujú váš život v kuchyni.

Výsuvné spodné skrinky

V každej kuchyni sú z pohľadu úložného priestoru dôležité najmä spodné skrinky. Tu odporúčame klasické skrinky s policami nahradiť zásuvkami s plnovýsuvom, ktoré vám umožnia uskladnené kuchynské náradie či potraviny mať vždy po ruke, ľahko dostupné aj tie vzadu a prehľadne uložené.

Silný ale tichý pomocník

Nezabudnite ani na tiché zatváranie a otváranie s pomocou kvalitného kovania, ktoré zabezpečí plynulý a mäkký pohyb. Chránite tak nielen obsah skriniek, ale aj samotnú životnosť vašej kuchyne. Zásuvky so zvýšenými bokmi zo skla či kovu umožnia zväčšenie úložného priestoru takmer o 55 %, pretože uskladnené veci možno efektívnejšie ukladať na seba. Vďaka súčasnej technológii zásuvky unesú až 60 kg, takže do nich môžete ukladať napríklad taniere, hrnce, malé kuchynské spotrebiče, dózy naplnené trvanlivými potravinami alebo aj koše na separovaný zber odpadu. Zásuvky s nižším bokom sú určené na príbory, kuchynské nože, varechy aj naberačky. Do nižších zásuviek viete rovnako skryť držiak na nože a koreničky alebo rezačku na alobal a fóliu. Pre maximálne využitie kapacity zásuviek odporúčame zakomponovať flexibilné pozdĺžne a priečne deliace prvky, plastové, kovové či drevené príborníky, ale aj kovové rámy, ktoré sa spolu s protišmykovou gumou postarajú o stabilitu a nenáročný poriadok uložených vecí.

Prehľadne všetko na svojom mieste

Dôležitou súčasťou dobre premyslenej kuchyne je aj skladovanie potravín, pretože nie každá kuchyňa má k dispozícii samostatnú špajzu. Riešením je obľúbená potravinová skriňa alebo najlacnejšia alternatíva vo forme policovej skrinky. Odporúčanou optimalizáciou pre skladovanie je zainvestovať radšej do väčšej skrine s výsuvným systémom, kde košíky, alebo vnútorné zásuvky viete individuálne prispôsobiť a posúvať podľa potrieb.

Ťažko dostupný a neraz nevyužitý vnútorný roh kuchyne viete osadiť špeciálnymi ľadvinovými policami, ktoré nahradia aj rohovú zásuvku. Prepracovaný tvar košov zabezpečí maximálne využitie priestoru a prehľad o celom úložnom priestore aj tejto rohovej skrinky.

Úzke skrinky

Kuchyne na mieru by sa mali čo najviac podriadiť vášmu špecifickému pôdorysu priestoru. Ak nieje kuchyňa dobre premyslená častokrát vznikajú úzke nevyužité priestory. Premeňte ich na praktickú skrinku! Napríklad pre umiestnenie čistiacich prostriedkov priamo pri dreze alebo do zóny varenia umiestnite produkty ako olej, ocot a omáčky, ktoré nemusia byť uložené v chladničke

Skryté výsuvné plochy

Pre čistý a minimalistický vzhľad kuchynskej plochy viete často využívané spotrebiče ako hriankovač, sendvičovač alebo kuchynský robot umiestniť do vnútorných priestorov. Napríklad na výsuvnú policu vybavenú aretáciou (zaistenie prístroja proti poškodeniu alebo nežiaducemu pohybu), osadenú v skrinke. Šikovným riešením rozšírenia pracovnej polohy je umiestnenie výsuvnej police do zásuvky tesne pod pracovnou doskou.

Výklopné horné skrinky

Kuchynských vecí je naozaj veľa a preto sa oplatí inštalácia horných skriniek alebo políc, ktoré môžete využívať na uskladnenie. Čo sa týka skladovania potravín, v tomto prípade sú určite vhodnejšie uzavreté skrinky. Skrinky s dvierkami viete nahradiť lepším variantom rôznych výklopných systémov otvárania. Okrem klasického výklopu poznáme napríklad predsunutie dvierok pred korpus linky a ich vysunutie smerom hore, vyklopenie nad skrinku, prípadne zalomenie dvojitého čela smerom hore nad skrinky. Výklopné skrinky sa pri otváraní pohybujú smerom nahor, čo je z hľadiska pohybu v akejkoľvek veľkej kuchyni jednoznačne výhodou. Získate tým komfortný prístup do vnútra skrinky, pričom mu nič nebráni v manipulácii, čo naopak býva veľkým problémom práve pri klasických dverových skrinkách.

Vyplňte prázdny priestor

Váš doplnkový úložný systém v kuchyni si môžete personalizovať aj vďaka rôznym variantom políc, plytkých regálov, prípadne obľúbeným závesným systémom. Tie sú vhodné na vyplnenie priestoru napríklad medzi pracovnou doskou a hornými skrinkami alebo voľnej steny v jedálni.

Dúfame, že sa vám tieto typy o úložnom priestore a jeho plánovaní zídu vo vašej kuchyni. A nezabudnite, že v Decodome vám pomôžeme vytvoriť kuchyňu na mieru a využiť váš špecifický priestor, naplniť vaše potreby a želania na maximum, tak aby sa stala kuchyňa obľúbenou súčasťou vášho domova. Kvalitné kuchyne na mieru FAMILY, sú dizajnované a vyrábané na Slovensku. Okrem dômyselných praktických riešení kuchynskej linky nájdete u nás širokú ponuku farieb, dizajnových prvkov, dekorov, skriniek a úložných priestorov. Inšpirujte sa kuchyňami Decodom u nás na webe alebo priamo na jednej zo 66 predajní vo vašom okolí.

Dohodnite si bezplatné osobné stretnutie na predajni alebo online s našimi špecialistami a dotvorte si váš domov s Decodomom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.