Zdravé chrumkanie z rúry
Vymeňte hltanie nezdravých zemiakových lupienkov za chrumkanie zdravých chipsov zo sušeného ovocia a zeleniny! V rúrach Electrolux si ich pripravíte šťavnaté aj chrumkavé – presne také, aké máte radi.
Ako na to?
Sušené ovocie je dobré na mlsanie aj na pečenie. Zdravo zaženie chuť na sladké, je plné dôležitých minerálov, obsahuje vitamíny a plno vlákniny, takže nadlho zasýti. Veľkým benefitom doma sušeného ovocia je aj to, že neobsahuje žiadne prídavné látky pre lepší vzhľad či dlhšiu trvanlivosť.
Na sušenie chutného ovocia a zeleniny však nemusíte kupovať ďalší spotrebič. Stačí vám parná rúra od Electroluxu.
Spotrebiče Decodom
Kompletnú ponuku spotrebičov nájdete na eshope a v predajniach Decodom.
Bohaté možnosti
Jablká, hrušky, ananás, šípky či cviklu, paradajky alebo papriku môžete sušiť až na dvoch plechoch naraz. „Bylinky vysušíte už za dve hodiny, jabĺčka či huby za 6 – 8 hodín. Časy, počet plechov a ďalšie šikovné tipy na sušenie v rúre nájdete v prehľadnom návode na použitie. Samotné nastavenie sušenia je veľmi jednoduché, intuitívne, takže ho zvládnu bez problémov aj úplní začiatočníci v kuchyni či tí, ktorí ešte takúto rúru nemali,“ pripomína Pavel Voska – produktový manažér zo spoločnosti Electrolux.
Suší, sterilizuje aj zavára
V parnej rúre však môžete nielen sušiť, ale aj zavárať a sterilizovať. Horúca para zničí pri sterilizácii všetky baktérie, takže sa nemusíte obávať, že by sa zaváraniny pokazili. Kompóty či nakladaná zelenina sa potom už zavárajú samé. Vy len nastavíte teplotu a požadovaný čas.
Tip: V horúcej pare môžete sterilizovať aj dojčenské fľaše alebo detský riad.
Čistí sa sama
Navyše parné rúry s pyrolytickým čistením vyzerajú stále ako nové práve vďaka samočistiacemu systému. Ten vyhreje rúru na vysokú teplotu až 500 °C, pri ktorej sa mastnota a prípadné zvyšky pečenia zmenia jednoducho na popol. Potom stačí prach už len zotrieť vlhkou handričkou a rúra je dokonale čistá.
Zdroj: Electrolux