0
24112x
Maková torta
Vyskúšajte netradičný recept na Makovú tortu, ktorú v relácii Tajomstvo mojej kuchyne pripravili odborník na vzdelanie Brani Gröhling a módna návrhárka Lýdia Eckhard.
Pracovný postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. K zmesi pridáme mak a zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2 tortové formy vymastíme , vysypeme múkou a vylejeme do nich cesto. Pečieme pri 180 stupňoch približne 30-40 minút.
Mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľahávame mak a žĺtky. Korpusy prekrojíme , naplníme makovou plnkou a dozdobíme podľa fantázie.
Suroviny
na korpus:
12 žĺtkov,
280 g práškového cukru,
280 g mletého maku,
14 bielok
na plnku:
200 g masla,
200 g práškového cukru,
2 žĺtky,
300 g maku,
300 ml mlieka