Tomas Masaryk 18. októbra 2016 0 149x

Thajské rezance

Pracovný postup:

Kuracie mäsko si nakrájame na kúsky (cca 2,5 x 2,5 x 4 cm), v nádobe osolíme, okoreníme, zasypeme koreniacou zmesou Wok Shanshi, kayenskou paprikou a poriadne premiešame, aby boli kúsky kompletne pokryté a pokvapkáme limetkovou šťavou. Očistíme a nasekáme zázvor a cesnak, umyjeme jarnú cibuľku, prekrojíme na polovicu po dĺžke a nasekáme na jemno. Vo vriacej vode uvaríme rezance podľa návodu, medzitým rozpálime panvicu, do ktorej pridáme  2 PL oleja. Do horúceho oleja pridáme kuracie kúsky a z každej strany opečieme. Upečené budú, keď získajú tmavočerveno-hnedú farbu na povrchu. Vyberieme ich a necháme ich odpočinúť v nádobe, opäť pokvapkáme limetkovou šťavou. Do tej istej panvice prilejeme olej. Do horúceho oleja pridáme zázvor s cesnakom a keď sa spení, pridáme bielu časť jarnej cibuľky (2/3  spodnej časti), všetko orestujeme, pomiešame, mierne osolíme, pridáme 100 ml vody a sójovú omáčku a zredukujeme na miernom ohni o 1/3. Pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy, kokosové mlieko a hotové kuracie kúsky. Na záver pridáme scedené rezance, premiešame a servírujeme ozdobené sekaným koriandrom a zelenou časťou cibuľky.

Suroviny:

400 g kuracích pŕs
20 g zázvoru
5 strúčikov cesnaku
1 zväzok čerstvého koriandru
3 jarné cibuľky
1 PL zmesi Wok Shanshi
1 PL kayenskej papriky
1 PL sójovej omáčky Shanshi
200 g rezancov Shanshi
3PL plnotučného kokosového mlieka Shanshi
4 PL slnečnicového oleja
1 limetka
100 ml vody
soľ
korenie