Decodom 0 5318x

Pečenie s Petrou Tóthovou: Strúhaný koláč

Upečte si s nami koláčik od našej ambasádorky Petry Tóthovej.

Jemný a krehký tvarohový koláč, ktorý si zaručene neupečiete iba 1 krát.

Petra Tóthová si ho pre vás pripravila v klasickej verzii alebo s extra tmavým kakaom a obzvláštnené o čerešne. Ovocie môžete samozrejme nahradiť sezónnym, napríklad hruškami, jablkami alebo aj tým mrazeným.

Suroviny na cesto:

300 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
85 g práškového cukru
25 g čierneho alebo klasického kakaa
1/4 čl soli
200 g masla trošku mäkšieho
1 žĺtok (bielko pôjde do plnky)

 

Suroviny na plnku:

250 g krémového tvarohu
250 g hrudkového tvarohu
100 g práškového cukru
2 čl vanilkovej pasty
3 vajíčka a 1 bielok čo nám zostal zo surovín na cesto

Pohár zaváraných višní (350 g pevný podiel)

Postup:

Všetky suroviny na cesto vymiešame do konzistentnej hmoty a rozdelíme na 2 časti.

Cesto necháme pol hodinu zachladiť v mrazničke.

Vymažeme formu maslom alebo vystelieme papierom na pečenie.

Kým cesto chladne, pripravíme si plnku zmiešaním všetkých ingrediencií na plnku.

Prvú časť cesta postrúhame priamo do formy (priemer 25 cm) a jemne utlačíme, tak aby nezostala žiadna medzera.

Na postrúhané cesto vylejeme plnku, rovnomerne rozložíme ovocie, následne nastrúhame na plnku druhú časť cesta.

Pečieme 30-40 minút v predhriatej rúre na 180 °C.

Napíšte nám do komentáru, aká verzia je vaša obľúbená!

 

Dobrú chuť!

Celý postup receptu si môžete pozrieť na našom Facebooku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.