Decodom 0 6530x

Ako si jednoducho spestriť interiér?

Radi by ste oživili steny svojho domova, no neláka vás tradičná maľovka a túžite skôr po zaujímavých vzoroch, ktoré do interiéru vnesú novú energiu? Čo takto zaodieť steny do nápaditých tapiet. Sortiment je dnes naozaj bohatý a práca s nimi oveľa jednoduchšia ako pred rokmi.

Súčasné tapety vynikajú nielen pestrou ponukou farieb a vzorov, ale aj zaujímavými plastickými štruktúrami či dokonca 3D efektom. V porovnaní s minulosťou sa vyznačujú dlhou životnosťou, sú tvaro i farebne stále, odolné proti oderu a jednoducho sa udržiavajú – dajú sa umývať. Okrem klasických papierových tapiet, ktorých hlavnou devízou je najmä nižšia cena (môžu po natretí lepidlom meniť tvar), si môžete vybrať vliesové alebo vinylové tapety. Kým vliesové tapety vynikajú vysokou priepustnosťou vodnej pary a vzduchu, vinylové sa spájajú predovšetkým s vysokou odolnosťou proti vlhku. Oba typy sú teda vhodné aj do vlhkého prostredia.

Lepenie bez problémov

Tapetovanie modernými tapetami už nepredstavuje podobný problém ako v minulosti a zvládnete ho bez problémov aj sami. Ak však máte obavy z nanášania lepidla priamo na povrch tapety, siahnite po vliesových, v prípade ktorých možno lepidlo naniesť aj priamo na stenu. Väčšina súčasných tapiet dokonale priľne aj na nerovný povrch. Zaručenou voľbou sú tie vinylové, ktoré výborne prekryjú trhliny v podklade aj ďalšie nerovnosti.

Čarovanie s priestorom

Výberom vhodných tapiet môžete opticky napraviť niektoré nedostatky obytného priestoru. Majte na pamäti, že svetlé tapety s jemným vzorom priestor opticky zväčšia a presvetlia a tmavšie tapety, resp. tapety s výraznými motívmi interiér zase zúžia. Do tapiet môžete zaodieť všetky steny v miestnosti, trendom však je použiť ich iba na jednej stene, čím sa priestor príjemne zdynamizuje.

Tapety Decodom

Aj v našich predajniach používame tapety. Navštívte nás a inšpirujte sa.

Zároveň platí, že čím výraznejšie farby a vzory sa na nich objavia, tým jednoduchší nábytok a doplnky treba voliť. Kombinácia odvážnych tapiet s tvarovo a farebnosťou výrazným nábytkom totiž môže pôsobiť disharmonicky.

Dobrá rada

Ak nechcete tapetovať celú miestnosť, resp. stenu, spestrite si interiér dekoratívnou samolepkou, napríklad motivačným nápisom. Zaujímavým doplnkom môže byť aj kus tapety vložený do dekoratívneho rámu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.