Decodom 0 5541x

Aby sa nám vždy dobre spalo

Spánok je jedným z troch základných pilierov nášho zdravia, okrem pohybu a výživy.  Nedostatok spánku je veľkým problémom a v otázke optimálneho zdravia je jeho efekt nesmierne dôležitý.

Decodom má v ponuke matrace, ktoré spĺňajú všetky kritériá dobrého a kvalitného výrobku. Podstatou kvalitného matraca je jeho jadro. Určite by malo byť vyrobené z certifikovaných materiálov.  Musí byť odolné proti preležaniu (vyjadruje to záruka) a taktiež dostatočne priedušné.

Luxusné matrace majú jadro zložené s vrstvy studenej peny a tzv. pamäťovej peny alebo z latexu.  Pamäťová pena by mala mať hustotu 50kg/m³ a viac. Docielia sa antidekubitné vlastnosti (pôsobí proti preležaninám), výborná elasticita a príjemný pocit mäkkosti pri zachovaní všetkých ortopedických nárokov a požadovanej tvrdosti matraca podľa vašich predstáv.

Podľa prieskumov človek strávi 1/3 života v posteli. Kvalitný spánok je rovnako dôležitý ako kvalitná strava. Nekvalitným spánkom môžeme ohroziť náš imunitný systém. Ak sa človek počas spánku cíti príjemne a pohodlne, organizmus a myseľ sa dokonale zregeneruje.

materasso_bonel

Ak dávate prednosť pružinovým matracom vyvarujte sa kúpe lacných modelov. Obsahujú málo pružín na m² čo má za následok nízku bodovú elasticitu, krátku životnosť a nedokonalú funkciu. Hľadajte matrace s tzv. taštičkovými pružinami (každá pružina je obalená v textilnom puzdre). Výrobcovia udávajú až 1000 ks/m².

poťahy

Ak preferujete penové matrace, pýtajte sa na ich hustotu (udáva sa v kg/m³).  PUR peny alebo aj studené peny sa vyrábajú v rôznych hustotách od 25 a vyššie. Čím je hustota vyššia, tým je jadro tvrdšie.

_DSC0368_ERGO_MATRAC

Každý z nás si kladie otázku aká je záruka a servis. Vyššia cena je vždy známkou kvalitnejších materiálov, vyššej odolnosti, životnosti a často majú drahšie matrace aj vyššiu záruku. Poprední výrobcovia predávajú svoje výrobky cez overených predajcov s tradíciou. Inšpirujte sa našou ponukou v domoch nábytku Decodom, kde vám poradia a pomôžu správne si vybrať, aby sa vám dobre spalo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.