Tomas Masaryk 1. novembra 2016 0 141x

Kokosová bábovka

Šéfkuchár: Anna Šišková

Suroviny

6 vajec,
1 hrnček kokosu,
1 hrnček práškového cukru,
250 g masla,
1 hrnček polohrubej múky,
1 vanilínový cukor,
1 kypriaci prášok,
1 citrón,
250 g tvarohu,
hrsť hrozienok,
hrubá múka na vysypanie formy

Kamila Magálová a Anna Šišková

Pracovný postup

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny, postupne vmiešame zmäknuté maslo, tvaroh, citrónovú kôru a na záver kokos s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame ručne sneh z bielkov a hrsť hrozienok. Formu vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 30-35 min.