Decodom 0 8715x

Čo robíme pre lepšie sedenie?

Pri kúpe sedacej súpravy máme obyčajne štyri základné požiadavky. Nech rozmermi vyhovuje priestoru, ladí s interiérom a je pohodlná. Hneď za týmito nasleduje obyčajne ešte jedna, nech môže slúžiť aj ako lôžko na spanie. Hoci sú to prirodzené a dôležité kritériá, ak človek vyberá len podľa nich, spokojnosť po kúpe môže veľmi rýchlo vystriedať sklamanie. Aké otázky by mali byť zodpovedané skôr, ako sa pohodlne posadíme?

Čo oči nevidia?

Pod povrchom sa ukrývajú mnohé prvky, ktoré sú určujúce pre dlhodobú spokojnosť zákazníka s produktom. Náš dodávateľ sedačiek, spoločnosť GKT, vyrába sedacie súpravy už vyše dvadsať rokov. Jej skúsenosti sa odrážajú v každom detaile, čo má priamy vplyv na životnosť sedacej súpravy. Na dosiahnutie kvality sú potrebné vhodné materiály, správne konštrukčné riešenia, precízne poskladanie jednotlivých komponentov dohromady, moderné technológie v kombinácii s profesionálne odvedenou ručnou prácou.

Pri kostre sedačky (resp. skelete) nie je jedno, kde a v akom pomere použijete drevo, preglejku a drevotriesku. Typ peny, ktorá vystiela sedaciu súpravu musí zodpovedať tomu, ako bude sedačka využívaná. Studené peny, prievzdušné HR peny, PUR peny, vlnovce a ich kombinácie s vlnitými pružinami určujú pohodlnosť, resp. tvrdosť sedenia či ležania. Rovnako sú rozhodujúce v tom, ako rýchlo sa vytvoria na sedačke preliačiny a vysedené miesta. Spoločnosť GKT dbá o to, aby aj to, čo oči zákazníka nevidia, bolo čo najlepšie uspôsobené dlhodobému komfortu užívateľa sedačky.

Z akého materiálu je poťah?

Povrch sedacej súpravy je vystavovaný rozličnému zaťaženiu. Pozná to každý z nás. Raz sedím tak, raz onak, potom ležím, medzitým si tu poskáče dieťa, pritom čosi pojedám atď. Povrchový materiál musí byť preto odolný, látka musí mať primeranú hustotu i gramáž a dať sa primerane čistiť a ošetrovať. Firma GKT používa textílie a kože so zreteľom na tieto skutočnosti. Jej dodávateľmi sú firmy z Belgicka, Nemecka, Talianska i Slovenska.

Ktoré funkcie sú dôležité?

Na sedacej súprave sa nám v prvom rade musí dobre sedieť. Avšak súčasná doba ponúka viac ako pohodlné sedenie. Možnosť vyskladania a otáčania jednotlivých dielov sedacej súpravy, výsuvné mechanizmy na podopretie hlavy, rúk, nôh, ergonomické opierky, možnosť vytvorenia posteľného lôžka či skryté úložné priestory sú funkcie, ktoré vyhľadávajú a doceňujú mnohí zákazníci. Spoločnosť GKT o tom vie svoje. Prvá na Slovensku prišla s mechanizmom, ktorý otočením otomanu k trojpohovke a priložením taburetky umožňoval vytvorenie lôžka. Neustálym zdokonaľovaním otočných a rozkladacích systémov sa vypracovala na najväčšieho výrobcu modelov sofabed, pohoviek s plnohodnotným lôžkom, na Slovensku. Ide o modely, pri ktorých zo sedacích súprav možno vytvoriť miesto na spanie.

Sedačky Decodom

Sedačka NIKA je výborným riešením úspory priestoru pre sedenie a príležitostné spanie.

Funkcií sedačiek je však dnes ďaleko viac. Treba si teda dobre premyslieť, čo vlastne potrebujem a čo budem naozaj využívať. Každá funkcia sa totiž odráža na cene sedacej súpravy. Je to podobné ako pri kúpe mobilu. Ak potrebujeme telefón len na volanie a odosielanie sms správ, na čo si kupovať model s tisíckami funkcií? Pri výbere sedacej súpravy treba uvažovať racionálne, aby ste si vedeli spraviť pohodlie s funkciami, ktoré budete naozaj využívať. Bude sa na sedacej súprave hlavne sedieť? Bude na nej pravidelne niekto spať? Čo by malo byť nevyhnutnou zabudovanou súčasťou sedačky? Výklopné otomany s úložným priestorom, polohovateľné opierky hlavy, rúk a nôh? To sú otázky, ktorých zodpovedanie vás dovedie k optimálnemu modelu sedacej súpravy pre vás.

To všetko pre lepšie sedenie

Majstrom sa človek nerodí, ale stáva. Dlhoročné skúsenosti firmy GKT sa pretavujú do sedacích súprav, ktoré možno považovať za majstrovské diela. Od prvej skice až po posledný detail ide o poctivú prácu, ktorej cieľom je priniesť zákazníkovi maximálnu spokojnosť. Všetko sa robí pre lepšie sedenie a čo najdlhšiu životnosť. Dôkazom sú nielen ocenenia, ktoré firma získala za svoje produkty, ale najmä veľké množstvo spokojných zákazníkov na Slovensku i v zahraničí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.